Schijfremmen helemaal niet zo scherp

door Rogier op 03 mei om 11:08

Bovenstaande filmpje is een succes op facebook. En zoals mountainbikers al weten zijn schijfremmen helemaal niet zo scherp. Mijn inziens echt niet gevaarlijker dan gebroken carbonwielen, spaken en de voorbladen van racefietsen. Het snelle verbod op schijfremmen na het ongeluk in Paris Roubaix lijkt dan ook niet op zijn plaats. Volgens Cyclingtips worden schijfremmen vanaf juni dan ook weer toegestaan in het profpeleton, cyclos zullen dan snel weer volgen. 


Reacties

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Pascal op 24 juli 2016 om 15:05

Wacht maar tot die schijf kersrood van de warmte is. Dat wil je er geen 0.01 seconde tegen aankomen. Neemt je huid er schoon af, zonder blaren. Momenteel staat er een schitterende halve ronde cirkel in mijn kuit dankzij een kersrode achterschijf. Mooi gezegde: Tijd is relatief, wanneer je een hete pan beet pakt duurt het oneindig lang, wanneer je een hete vrouw in je handen hebt ontzettend kort. ;)

Jasper op 04 mei 2016 om 12:13

Het verbod op schijfremmen is er inderdaad wel heel snel gekomen en was waarschijnlijk een paniekreactie. Het filmpje vind ik echter geen goed argument om aan te tonen dat schijfremmen potentieel niet gevaarlijk zouden zijn. De man neemt de draaiende schijf wel heel voorzichtig vast en zonder veel druk uit te oefenen met zijn vingers op de schijf. Het zou een ander soort filmpje geweest zijn als deze man zijn vingers aan een snelheid van 40 km/u tegen de remschijf had gegooid.Dat zou al meer in de buurt komen om een realistische situatie in de koers na te bootsen.