Beste kinderoppas ooit?

door Rogier op 20 mei om 20:32

 

» lees verder


Gloednieuwe col in Franse Alpen

door Rogier op 14 mei om 11:39

De beroemde skigebieden Courchevel en Meribel willen in de zomer meer wielrenners trekken. Daarom hebben deze Alpen gebieden een nieuwe col ge-asfalteerd, de Col de la Loze. Een col gereserveerd voor wielrenners. Want de laatste 5.8 kilometer is 100 % wielrenners, wandelaars en rolskiërs (als er tenminste geen sneeuw ligt). De col heeft passages tot 10 % en het asfalt wat er ligt ziet er geweldig goed uit. Met een hoogte van 2300 meter is dit de derde hoogste col van de Savoie. Alleen de Galibier en de l’Iseran zijn hoger. 

» lees verder


Steek, waar komt het door en wat kun je doen?

door Rogier op 03 mei om 09:24

Steek in je zij komt veel voor bij hardlopers. Wielrenners klagen er minder over. Toch komt het ook bij fietsers voor. Het is vervelend, het doet pijn, grote kans dat je er langzamer door gaat fietsen.

» lees verder


Kramp of brandend gevoel in voet tijdens fietsen?

door Rogier op 23 april om 16:11

Kramp in je voeten en in je tenen kan pijnlijk zijn en soms zelfs het plezier in het wielrennen teniet doen. Deze kramp wordt meestal veroorzaakt door de spieren die voor de stabiliteit van de voet zorgen. Er zijn verschillende redenen waardoor  kramp ontstaat.

» lees verder


Slecht nieuws: kaarten werken niet meer

door Rogier op 19 juli om 11:17

Deze maand kregen wij een vervelend bericht van Google. In plaats van het gratis beschikbaar stellen van hun kaarten (en de bijbehorende mogelijkheden) gaat Google het gebruik factureren. Het zou ons rond de 1500€ per maand kosten om de kaarten op dezelfde manier werkend te houden. Een bedrag wat wij niet kunnen betalen. Klimtijd is voor ons echt een hobby-website zonder winstoogmerk. De paar reclames die op de website lopen zijn amper voldoende om de hosting kosten te betalen, laat staan de duizenden euro's die google ons nu vraagt.

» lees verder


Opening hoge bergcols vertraagd door vele sneeuw

door Rogier op 29 mei om 10:24 

Na de vele sneeuw van afgelopen winter lopen de sneeuwruimteams op bijna overal in de Alpen vertraging op. Vaak konden ze later beginnen dan normaal en de vele sneeuw die er nog ligt maakt het ruimen een stuk arbeidsintensiever. Gisteren mocht ik mee met de sneeuwruimers op de, van de Tour de France beroemde, Col du Galibier. Het was indrukwekkend! Sneeuwmuren tot wel 20 meter hoog!

» lees verder


Start wielerseizoen: check je reserve-materiaal

door Rogier op 10 april om 14:29

Het fietsseizoen is voor velen weer begonnen. Tijd om even te checken of al je reserve materiaal nog in je zadeltasje zit. Je zal niet de eerste zijn die bij de eerste rit was vergeten dat je afgelopen herfst was vergeten je bandenlichters terug te stoppen in je zadeltasje. Sowieso is het goed om even stil te staan het reserve materiaal wat je in je tasje hebt zitten. Om te zorgen dat jij zo goed als altijd thuis kunt komen.

» lees verder


Data autovrije cols in de Franse Alpen (Hautes Alpes)

door Rogier op 06 april om 16:35

Het is tijd om de zomervakantie vast te zetten! Tijd om plannen te maken om mooie bergcols op te fietsen. Op steeds meer plekken in de bergen organiseren fietsclubs en VVVs ochtenden waarop beroemde en minder beroemde bergcols gesloten worden voor auto's en waar wielrenners dus helemaal veilig (en kosteloos) de cols op mogen klimmen. De sfeer is vaak erg goed en het is gewoon heerlijk om deze beklimmingen in alle rust te doen. Hieronder de data van de autovrije dagen in de Zuid Franse Hautes Alpes waar we aardig wat beroemde beklimmingen vinden. Klik op de links achter de data om meer te weten te komen over de beklimmingen. (Mochten jullie andere auto-vrije dagen in andere streken kennen, dan hou ik me aanbevolen!)

» lees verder


Waar te trainen voor de Alpen?

door Rogier op 08 juni om 14:59

Je kunt nergens zo goed trainen om in de Alpen te fietsen als in de Alpen zelf. Maar als je in Nederland of België woont dan is het onmogelijk om elk weekend in de Alpen te rijden. Maar gelukkig zijn er bij ons in de buurt ook wel wat beklimmingen die een prima idee geven hoe je ervoor staat als klimgeit.

» lees verder


In de hitte op de fiets: de tips!

door Rogier op 01 juli om 15:20

Wie in de zomer op de fiets zit zal snel te maken krijgen met hitte. In België en Nederland vaak nog wel 'te doen', maar op die zuidelijke gelegen Alpencols heb je soms het idee dat je echt wegbrand. Omdat 'wij' als Nederlanders en Belgen vaak slechts in de vakantieperiodes op de hoge bergcols rijden is het bijna altijd 'te' warm. Natuurlijk kun je 's ochtends vroeg op de fiets stappen. Maar als je lekker lange tochten wil maken zul je vroeg of laat toch echt een keer onder die brandende zon fietsen. En die zon lijkt net even iets harder te branden in de bergen. Een aantal tips om de warmte 'dragelijker' te maken.

» lees verder


Bidons shoonhouden, hoe?

door Rogier op 24 juni om 12:18

Zeker als je vaak sportdrank gebruikt, wat bij lange ritten bijna noodzakelijk is, willen bidons op een gegeven moment een broedplaats worden voor allerlei levensvormen. Als je niet verstandig met je bidons omgaat zul je snel schimmel onder deze flessen krijgen. Niet heel erg gezond en zeker niet lekker. Een paar tips om hier wat tegen te doen.

» lees verder


Vijf tips voor je allereerste col!

door Rogier op 22 juni om 13:12

Je hebt het fietsen ontdekt. Of je fietst al jarenlang lekker in Nederland. Maar dit jaar gaat de fiets mee naar de Alpen of de Provence. Je gaat de bergen in! Je eerste echte bergcol, of misschien wel een echte top als we het over de Ventoux hebben, staat gepland. Je gaat het geweldig vinden. En zwaar. Hier vijf tips om je eerste col te overleven.

» lees verder


Het voorjaar, het beste Alpenseizoen

door Rogier op 24 mei om 09:41

Afgelopen zondag reed ik omhoog op de Col Granon in de Franse Alpen. En tijdens deze loodzware klim was ik helemaal alleen. Er was niemand anders, geen auto, geen andere wielrenners, geen motoren en geen wandelaars. Het weer was perfect, niet te warm, niet te koud, en terwijl ik tussen de enorme muren van sneeuw doorreed bedacht ik me dat het late voorjaar eigenlijk de allerbeste periode is om in de Alpen te fietsen. Mijn redenatie:

» lees verder


De Galibier wordt sneeuwvrij gemaakt!

door Rogier op 17 mei om 16:11

>

Sneeuwruimen op de Col du Galibier, Frankrijk from wintersporters on Vimeo.

» lees verder


Sneeuwruimen op de Col Agnel

door Rogier op 13 mei om 08:20


 

Zoals elk jaar worden de grote Alpencols sneeuwvrij gemaakt. Echter dit jaar sneeuwt het momenteel in de Franse Alpen nog regelmatig op 'col-hoogte', ook wordt dit jaar de beroemde Col Agnel op de grens van Frankrijk en Italië veel eerder schoon geveegd dan normaal. Dit omdat volgende week de Giro deze zeer hoge col neemt. Het levert in ieder geval mooie beelden op.

» lees verder


Tijdens welke klim ben jij het meest kapot gegaan?

door Rogier op 11 mei om 13:12

Cijfertjes, percentages en kilometers. De hardheid van een klim is prima in harde feiten uit te drukken. Maar terwijl je soms een keiharde klim opvliegt daar is het ook wel eens hangen en wurgen op een klim van een lager kaliber. Teveel kilometers in de benen die dag, een stressvolle week achter de rug of het gevoel is er gewoon niet. Allemaal redenen waarom een bepaalde klim soms helemaal niet lekker loopt. En dan is die ene klim opeens zo ontzettend moeilijk. Maar het kan natuurlijk ook dat je gewoon echt een hele zware klim te pakken hebt en dat je daarom geen enkel excuus nodig hebt... Wat is de klim waar jullie het meest op kapot zijn gegaan?

» lees verder


Schijfremmen helemaal niet zo scherp

door Rogier op 03 mei om 11:08

Bovenstaande filmpje is een succes op facebook. En zoals mountainbikers al weten zijn schijfremmen helemaal niet zo scherp. Mijn inziens echt niet gevaarlijker dan gebroken carbonwielen, spaken en de voorbladen van racefietsen. Het snelle verbod op schijfremmen na het ongeluk in Paris Roubaix lijkt dan ook niet op zijn plaats. Volgens Cyclingtips worden schijfremmen vanaf juni dan ook weer toegestaan in het profpeleton, cyclos zullen dan snel weer volgen. 

» lees verder


Afstellen zadel met nieuwe app

door Rogier op 03 mei om 09:01

Een goede zadelpositie is van enorm belang. Bij goede fietsenzaken helpen de medewerkers je graag met het perfect afstellen van je zadel. Maar als je zelf een nieuw zadel wilt plaatsen of een iets andere zit wilt proberen is het vaak een lastig verhaal. Iedereen die van zadel verandert weet hoe lastig het kan zijn om je oude positie weer terug te krijgen. Hoe zorg je dat alles precies in dezelfde positie komt te staan? Of hoe weet je zeker dat je je reeds geteste positie weer terug kunt krijgen als je een iets andere zit hebt geprobeerd? Dat kun je natuurlijk zelf uitmeten en noteren. Maar in de iTunes store en in Google Play kun je nu voor nog geen euro de Morgaw Saddle Adjust app kopen. Deze app toont je precies de afstelling en hoek van je zadel. En belangrijker, deze app laat je ook de instellingen opslaan. Zo kun je  eenvoudig je vertrouwde instellingen weer terug krijgen. Wij gaan deze app zeker uittesten. En het resultaat zullen we onder dit blog laten weten.  We zijn ook benieuwd naar jullie ervaringen en tips voor het afstellen van jullie zadel.

» lees verder


Gebruik van hartslagmeter tijdens lange rondes

door Rogier op 27 april om 10:20

Je hartslagmeter mee tijdens een lange tocht zoals bijvoorbeeld La Marmotte? Juist wel of juist absoluut niet? Voor beide antwoorden is veel te zeggen. Het rijden van een lange tocht en de soms bijbehorende stress kan je hartslag aardig in de war gooien. Toch heeft het gebruik van een hartslagmeter tijdens dit soort lange tochten zeker voordelen. Maar dan alleen als je gewend bent om met een hartslagmeter te trainen en te fietsen. De voors en tegens hier op een rijtje.

» lees verder


Schijfremmen verboden in Franse Cyclos

door Rogier op 21 april om 18:23

Elke wielrenner die niet onder een kassei leeft weet van de commotie die is ontstaan over schijfremmen in het peloton. Want na het ongeluk van de Movistar renner Francisco 'Fran' Ventoso heeft de UCI halsoverkop besloten om schijfremmen te verbieden in het profpeloton. Buiten het feit dat de teams die met schijfremmen reden volgens henzelf niet bij dit ongeluk betrokken waren. Naast het profpeloton heeft dit verbod ook gevolgen voor veel amateurs, wielertoeristen en merken.

» lees verder