Beklimmingen rondom Doorwerth & Oosterbeek

Het is goed wielrennen rondom Doorwerth en Oosterbeek. Een prachtige heuvelrug langs de lek. Een afwisseling van dijken, bossen, parken en dorpjes. Je rijdt langs prachtige villa’s waar je graag zou willen wonen. Ondanks het feit dat veel beklimmingen parallel aan elkaar liggen is erg genoeg afwisseling. Zo draaien sommige klimmetjes omhoog over paadjes met klinkertjes en zijn andere klimmen van zeer strak asfalt. Heel wat van de beklimmingen hier zijn geheel autovrij!

Natuurlijk zijn de klimmetjes hier niet ‘het echte werk’ (waar wel in dit deel van Nederland?), landschappelijk is het hier heerlijk fietsen. Voor veel wielrenners die hier voor het eerst komen is dit deel van Nederland een echte ontdekking. Omdat het gebied tussen Arnhem en Wageningen/Renkum ligt is het een prima optie om deze fietsgebieden met elkaar te verbinden. Omdat het zo ontzettend overzichtelijk is, ken je dit gebied snel op je duimpje. Een keer fietsen is vaak genoeg.

De lekdijk is bijzonder fietsvriendelijk, hele stukken autoluw. Je moet wel van wind houden, want deze lijkt hier vaak minder fietsvriendelijk. Maar als je van tegen de wind in stoempen houdt dan zit je hier heel erg goed!

# Beklimming Gem Max Lengte Klimpunten
1 Holleweg Doorwerth
6% 11% 0.7 km 44
2 Van Eeghenweg
5.2% 10.4% 0.8 km 34
3 Italiaanseweg
4.6% 7% 0.9 km 28
4 Jagerskamp
4.5% 8.1% 0.9 km 25
5 Oude Oosterbeekseweg
2.7% 6.9% 1.6 km 21
6 Westerbouwing
2.9% 5.9% 1.3 km 18