Hoogteprofiel

Beschrijving

Van de drie bordjesroutes van de Ronde van Vlaanderen is deze gele lus het buitenbeentje. In plaats van de beruchte kasseienbeklimmingen kiest deze route juist voor de gemakkelijke en onbekende beklimmingen. Deze honderd kilometer lange lus richting Zottegem kiest voor het noordelijke gedeelte van de Vlaamse Ardennen en doet een aantal kasseienstroken aan die de route toch extra pit geven. Perfect voor wie in alle rust wil genieten van het prachtige landschap.

Na de start op de markt in Oudenaarde gaat de route westwaarts langs Petegem en Wortegem. Een aantal redelijk gemakkelijke maar onbekende beklimmingen zullen menig renner bekoren. Het landschap is open en trakteert regelmatig op mooi uitzichten. Dan wordt er koers gezet richting Zottegem, het keerpunt van de route. Een aantal ligt oplopende kasseienstroken (zoals bijvoorbeeld bij Velzeke) doen niet onder voor sommige beklimmingen.

Op de terugweg komen we langs de enige echte bekende beklimming van deze route. Op de Molenberg liggen de kasseien zo belabberd dat deze relatief makkelijke beklimming het toch tot bijna goddelijke status heeft geschopt. Daarna gaat het over de eindeloze kasseienstrook van Kerkgate terug richting Oudenaarde. 

Wie na deze ronde nog zin heeft in een flinke uitdaging kan direct beginnen met de blauwe lus, waar beruchte beklimmingen elkaar in rap tempo opvolgen. Ondanks het totaal verschillende karakter geven deze lussen je een mooi beeld van de mogelijkheden in de Vlaamse Ardennen.8


Reacties

Wat vind jij van de Ronde van Vlaanderen - Gele lus? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Taalpurist op 07 april 2016 om 22:42

Een aantal ligt oplopende Een aantal licht oplopende