Hoogteprofiel beklimming Zijpenberg

De Zijpenberg is veel minder bekend dan de Posbank, welke parallel aan deze klim loopt. Maar toch is de Zijpenberg moeilijker en langer. Genoeg redenen om deze klim te pakken...

De beklimming loopt geheel over de Snippendaalseweg en de start is gemakkelijk te vinden: Bij de rotonde aan de westkant van Rheden. Deze lange en lopende beklimming gaat in een aantal 'delen' naar boven. Door de ritmewisseling is deze beklimming voor voor fietsers die al op het randje van hun kunnen fietsen een echt killer. Vooral de laatste 2 stukjes zijn vaak de finale doodsteek.

Er komen bijna geen auto's op deze weg. Bovendien heb je vanaf de helft aan de rechterkant een prachtig uitzicht op de Posbank. Een echte aanrader dus!

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#4 van 8 rondom Veluwezoom

#15 van 64 in Midden Nederland

#81 van 254 in Nederland

#718 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Zijpenberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
jjtb op 08 maart 2015 om 16:02

Hoe is deze in vergelijking met bijvoorbeeld de Zijpenberg vanuit Rozendaal?

Miquel op 26 februari 2015 om 14:00

Mooie klim! De stijgingspercentages zeggen niet zoveel, omdat het inderdaad langere stukken vals plat zijn afgewisseld met kortere steile stukjes. Mij bevalt dat juist wel, omdat ik van onregelmatig klimmen houdt. Ik heb hetzelfde gedaan als T. Blom; via de Posbank omlaag en dan de Zijpenberg omhoog; alleen had ik daarvoor eerst de Zijpenberg vanuit Roozendaal beklommen en ben ik aan het einde weer de Zijpenberg naar Roozendaal afgedaald. Mooie lus al met al, met relatief weinig verkeer, in een van de mooiste natuurgebieden van het land.

T. Blom op 24 augustus 2013 om 21:49

Wie in relatief weinig kilometers veel hoogtemeters wil maken rijdt de Zijpenberg op, bovenaan rechtsaf, Posbank naar beneden, bij rotonde weer rechtsaf naar de voet van de Zijpenberg. Een rondje is 16-18 minuten, pak je ca. 120 hoogtemeters. Ik rij alles buitenblad, steilste stukje (heel kort) met 50x24. Geweldige intervaltraining, wegdek meer dan okay..