Hoogteprofiel beklimming Zevenheuvelenweg

De  Zevenheuvelweg is bekend bij wandelaars vanwege de vierdaagse, bij hardloper vanwege de Zevenheuvelenloop, en bij steeds meer wielrenners omdat het lekker klimmen is. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn het geen zeven beklimmingen maar is het combinatie van vier korte klimmetjes. Erg leuk fietsen.

De Zevenheuvelenweg is absoluut geen kuitenbijter, maar kan wel flink pijn doen. De beklimmingen volgen elkaar snel op, waardoor deze weg onder wielrenners de bijnaam 'de achtbaan' heeft gekregen.

De start is net iets ten noorden van Groesbeek, naast de golfbaan Het Rijk van Nijmegen.  Hier ligt ook het moeilijkste gedeelte van de beklimming. De top van de Zevenheuvelenweg ligt in Berg & Dal, vlakbij het amusementspark Tivoli.

31 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#4 van 11 rondom Nijmegen

#6 van 64 in Midden Nederland

#43 van 254 in Nederland

#653 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Zevenheuvelenweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
ilja op 23 december 2019 om 21:56

ik heb deze weg altijd in mijn trainings schema zitten, goed om warm mee te worden

g.kleijn op 21 augustus 2016 om 23:32

heb hem vroeger als militair veel moeten lopen als verplichte mars,maar nu met de fiets ging het lekker gelukkig zijn de fietspaden nu vrijliggend alleen zijn er een paar zijwegen waar je de snelheid moet aanpassen vooral bij de derde Baan is het zicht naar rechts niet zo goed,ik heb er richting Groesbeek 7 min. over gedaan en terug ietsjes langer ,maar was wel lekker .mijn fiets is een gewone ATB van Conway,

Mark op 26 juli 2015 om 17:18

Ik rijd deze weg meestal in de tegengestelde richting. De Zevenheuvelenweg loopt namelijk ook iets langer door dan hier op de kaart staat. Althans als je deze weg vanaf Nijmegen volgt (en dan doen de meeste wielrenners).

Raymond op 19 september 2013 om 21:48

Fietst als een achtbaan. Heuvel op en heuvel af.