Hoogteprofiel beklimming Côte de Xhierfomont

We in de eerste kilometer van de Côte de Xhierfomont  denkt dat hij op de Alpe d'Huez fiets heeft wel een punt. Vier prachtige haarspeldbochten volgen elkaar in rap tempo op. Je waant je hier zo in de Alpen. De Côte de Xhierfomont klimt 3 kilometer door in een weinig wisselende percentage. De ideale beklimming om je voor te bereiden op het echte werk in de Alpen.

De beklimming start bij de noordelijke ingang van het Lienne-dal. Volg vanuit Stoumont de weg richting Liernieux. Pak net over de brug van de Lienne de afslag richting Rahier, hier begint direct de beklimming. Na de eerder genoemde haarspeldbochten wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht op de omgeving. Deze klim heeft een enorme schoonheid. 

In het gehucht Xhierfomont wordt het iets steiler. Na een lang bocht door een bosje ben je bijna boven op het plateau. Onder een nog mooier uitzicht dan hiervoor fiets je de laatste meters naar de top.

32 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#44 van 52 rondom Spa & Stavelot

#91 van 121 in Ardennen

#106 van 293 in België

#481 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte de Xhierfomont? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Janbo op 28 maart 2019 om 11:47

Afgelopen weekend gefietst, loopt heerlijk continue zonder echt zwaar te worden. De afslag is overigens niet na de brug over de Lienne maar na de brug over de Ambleve.

Janbo op 28 maart 2019 om 10:55

Afgelopen weekend gefietst, loopt heerlijk continue zonder echt zwaar te worden. De afslag is overigens niet na de brug over de Lienne maar na de brug over de Ambleve.

PJ op 13 maart 2019 om 15:48

Mooie klim, maar je kunt ook voor de laatste lus (omdat je routeplanner dat aangeeft ;-)) rechtsaf/rechtdoor...en dat is 200/250 meter dubbel cijfers stijgingspercentage. Gok zeker tegen de 13-15%.

RG op 11 september 2018 om 11:18

Mooie klim met in het begin echte haarspeldbochten waardoor je je even in de Alpen waant. Het wegdek is erg slecht met grote gaten dus goed opletten, zeker als je hier daalt. De klim is pittig en loopt lang door. Boven aangekomen heb je prachtig uitzicht en kun je afdalen via Rahier over een prachtige weg met goed asfalt en vrij rustig.

Frank op 29 augustus 2016 om 14:38

Heerlijke klim met een fantastisch uitzicht op de top. Daarna een mooie afdaling richting Rosier sud (zowel asfalt als uitzicht)

Gerben op 08 augustus 2016 om 19:47

Vond dit een van de mooiste in deze omgeving. Voelt een stuk zwaarder dan de percentages aangeven, vermoedelijk door het slechte wegdek. Na de top wel getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de weg richting Rahier.

kees op 01 september 2014 om 23:15

Heb hem eens in een wedstrijd gedaan, ondanks het afzien een erg mooie beklimming die zeker de moeite waard is!