Hoogteprofiel beklimming Wanneranval

De Wanneranval is vooral bekend als afdaling van de Côte de Wanne richting Stavelot, maar als beklimming is is dit ook echt een aanrader. Je kunt de klim beginnen vanuit Stavelot (bordjes Wanne volgen bij de start van de Stockeu), maar dan heb je wel een lange afdaling in het midden.  De officiële klim start onder het dorpje Wanneranval, voor je gevoel in niemandsland.

De beklimming komt meteen goed opgang na afslag naar rechts. In de flauwe bocht naar het prachtige gehucht Wanneranval beginnen de stijgingspercentages zich al snel op te stapelen.

Ondanks al het klimgeweld kan schoonheid van dit dorpje je bijna niet ontgaan. Wie zou niet op dit idyllische stukje Ardennen willen wonen? Na een scherpe bocht draai je onder wederom flinke stijgingspercentages een stuk bos in. Daarna is het nog een halve kilometer harken naar de top bij het dorpje Wanne.

35 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#22 van 52 rondom Spa & Stavelot

#37 van 121 in Ardennen

#42 van 293 in België

#399 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Wanneranval? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
RG op 11 september 2018 om 11:05

Prachtige en pittige beklimming die extra mooi is door het goede asfalt en de mooie vergezichten. Als je tenminste nog tijd en energie hebt om om je heen te kijken. De beklimming is zo vlak na de Stockeu extra zwaar, maar de voldoening des te groter als je boven bent. Daar kun je even rustig op een bankje zitten om bij te komen en na te genieten van je prestatie.

Milan op 12 november 2017 om 13:52

Deze klim per ongeluk gedaan, na de stockeu kwamen we opeens terecht op deze klim. Verschrikkelijk zwaar!!!!!

Guy op 29 juli 2017 om 02:30

Pittige klim: behoorlijk steil maar in een zéér mooie omgeving met weinig of geen verkeer. Perfect te combineren met eerst de Stockeu, vervolgens Wanneranval en als afsluiter Thier de Coo. 3 toppers op een paar kilometers afstand.

ThiemoProCycling op 06 juni 2017 om 00:08

Bij verkeer staat er veel en bij wegdek slecht,dat zijn wel twee dingen die niet kloppen het is er heerlijk rustig en het asfalt bolt goed