Hoogteprofiel beklimming Voie des Chars

De bewoners aan de Voie des Chars hebben een geweldig uitzicht over de vallei van de Vesdre, maar kunnen moeilijk genieten door de hijgende wielrenners die op het randje van hun kunnen deze straat willen bedwingen. De Voie des Chars bij Chaudfontaine is namelijk een absolute korte kuitenbijter met gruwelijke percentages.

Volg op de weg bij het water in Chaudfontaine de afslag richting Ninane, hier start de beklimming direct. De eerste 200 meter is warmdraaien, daarna gaat deze onstuimige beklimming echt los. Even tikt de beklimming zelfs 22% aan.  Langs de heuvel en de huizen golft de weg onder zure melk veroorzakende stijgingspercentages naar boven. Aangekomen in Ninane is de slachtpartij over. Als je het nog kunt navertellen tenminste.

34 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#19 van 52 rondom Spa & Stavelot

#33 van 121 in Ardennen

#38 van 293 in België

#392 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Voie des Chars? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
pieter op 14 augustus 2016 om 21:12

Mooie klim met geweldig asfalt. Steil maar de klim 'loopt' lekker. Volgens deze site is deze klim 5 procent lastiger dan de redoute, wat mij betreft is die een stuk makkelijker dan de redoute.

Ties op 22 mei 2016 om 10:48

Gisteren deze klim toch nog maar eens gedaan na de Klim Classic. Een wereld van verschil of je met 100 man tegelijk de berg opgaat of zoals gisteren helemaal alleen, geen fietser of auto gezien, heerijk. Maar desalniettemin blijft het een zware knoeperd van een klim.

Edward op 14 mei 2016 om 07:11

Op 5 mei 'mocht' ik ook deze killer beklimmen tijdens de klimclassic. Wat een fantastische ervaring!! Op het stukje waar je de 22% aantikt, kwam het voorwiel los, zoveel kracht moest ik zetten. Maar afstappen...? No Way!! Op deze manier wordt de Cauberg steeds makkelijker. Ik zeg: "Voie des Chars, tot volgend jaar!"

Gino op 12 mei 2016 om 23:02

Vandaag was ik lekker aan het verdwalen bij chaudfontaine toen ik per ongeluk deze klim tegen kwam. Eerst maar even de col de ninane afgedaald want die heeft hetzelfde startpunt, en ik wist dat die minder steil zou zijn. En beginnen maar... Hij was pittig, dat zeker, maar minder zwaar dan ik had verwacht. Hou je ademhaling gewoon onder controle en ZORG VOOR LAGE VERSNELLINGEN (dat schijnt niet zo populair te zijn) en dan kom je wel boven.

Edward op 12 mei 2016 om 18:04

Op 5 mei 'mocht' ik ook deze killer beklimmen tijdens de klimclassic. Wat een fantastische ervaring!! Op het stukje waar je de 22% aantikt, kwam het voorwiel los, zoveel kracht moest ik zetten. Maar afstappen...? No Way!! Op deze manier wordt de Cauberg steeds makkelijker. Ik zeg: "Voie des Chars, tot volgend jaar!"

Tom D op 05 mei 2016 om 22:35

Jup!! Klimclassic kreeg zijn vorm onder andere door deze!! Gelukkig zat hij vroeg in het parcours!! Wat een killer!!

Adelaar op 05 mei 2016 om 22:15

Vandaag tijdens de Klimclassic het genoegen gehad de limiet van mijn fysieke vermogen te mogen opzoeken. Het verraderlijke is dat je redelijk aan het begin een pittig stuk krijgt, waar je je al begint af te vragen wat je bezielt om hier met een fiets naar boven te gaan. Daarna wordt het even iets 'vlakker'. En net als je denkt dat je er goed mee wegkomt, heb je het steilste stuk nog tegoed. Op een gegeven was het zo steil, dat ik even met het voorwiel loskwam. Gewoon omdat je met een uiterste inspanning om maar niet af te hoeven stappen, van ellende aan het stuur begint te trekken. Toen ik boven was, had ik het gevoel dat ik getroffen was door een sloopkogel. De bewoners hebben vandaag een hoop leed gezien

Ties op 05 mei 2016 om 21:37

Ook ik mocht vandaag tijdens de Klim Classic deze moordenaar beklimmen... Alles behalve leuk, ieder meter! Blij dat ik boven was, maar daar was ook alles mee gezegd. Een volgende keer rijd ik nog liever 50km om dan hier omhoog.

Lex op 05 mei 2016 om 20:13

Ook ik heb deze vandaag tijd de KlimClassic bedwongen, afzien maar zo heerlijk wanneer je het fietsend hebt gehaald !!

Tom op 05 mei 2016 om 19:54

Vandaag deze hufter bedwongen in de KlimClassic. Wat een ellende! Blij dat ik hem fietsend bovenkwam. De rest van de dag bleef ik hem voelen.

Freek op 05 mei 2016 om 19:02

Zwaar stuk! Je wordt niet uitgelachen, maar de bewoners kijken je wel met een soort 'big smile' aan als naar boven harkt.

Feddo op 19 maart 2016 om 19:42

Gister gefietst op maagdelijk schoon nieuw asfalt. Na de eerste 200 meter kun je even aanzetten voordat je een zwarte muur voor je ziet. Dan moet je na de bocht naar rechts nog een 200 meter aanzetten. Aan het einde komt het verkeer meteen van links en rechts. Boven bij de kerk een kruisje slaan en jezelf complimenteren.

kevin op 11 oktober 2015 om 23:21

de weg is vorige week af en terug open bewoner van deze mooie straat ;)

Riny op 11 augustus 2015 om 23:11

Vandaag gefietst, vorig jaar gemist op onze SM route vanwege wegwerkzaamheden. Maar nu dus wel gehad, echt een zware klim, de weg was nog steeds niet helemaal af. De laatste ± 100 m nog Strade Bianchi grove kiezel en de rest van de klim moet nog worden voorzien van een laatste asfaltlaag. Maar als je bijna boven bent, ben je zo blij dat dat stuk kiezelpad niet boeit. Voor de steile helling fanaten verplichte kost deze klim.

Ties op 12 maart 2015 om 19:54

De Klim Classic doet hem 14 mei aan, ik kom erop terug....