Hoogteprofiel beklimming Voie Collas

De Voie Collas is vrij onbekend alternatief van de Bois d'Olne. Het ooit goed geasfalteerde wegdek is in bedroevende staat, er groeit meer gras in het midden van de weg dan op menig karrespoor. Toch is dit zo'n typische beklimming voor het Land van Herve die je echt een keer gedaan moet hebben. Vergeet het slechte wegdek en pak de kronkelende weg omhoog. Met gemiddeld 5% over 3 kilometer een heerlijke beklimming om jezelf eens goed op te testen.

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#19 van 35 rondom Soumagne & Dison

#132 van 293 in België

#513 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Voie Collas? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Paul Schoonbroodt op 07 september 2017 om 16:00

Altijd afgevraagd war dat weggetje naar toe liep, en vandaag maar eens verkend. Aardige klim maar zeker iet zo pittig als de Côte de Hansez die er vlakbij ligt. Gedurende de klim is het wegdek redelijk, maar bovenop is het zeer slecht. Er zitten enkele pittige stukjes in maar zeker niet over honderden meters.

Johan Coenders op 21 maart 2016 om 08:01

Deze beklimming maar eens genomen bij een rondje Voerstreek / Land van Herve. Een erg pittige verassing. De percentages tussen 500 meter en de kilometer zijn namelijk veel steiler dan hier wordt aangegeven. Volgens mijn Mio fiets je hier tussen de 15% en 20%. En ik kan dat beamen want regelmatig kwam mijn voorwiel omhoog. Heerlijke beklimming!