Hoogteprofiel beklimming Passo del Vivione

Vlak naast de Gavia en de Mortirolo ligt een iets makkelijkere klim die als echte geheimtip geldt. Het is zonde dat maar zo weinig fietsers deze col beklimmen want de Passo del Vivione is echt een fantastisch mooie klim. Door een sprookjesachtig bos en langs mooie dorpjes fiets je in twintig kilometer 1310 meter omhoog. Een echte aanrader!

Alhoewel het hoogteprofiel van de klim nergens echt steil is, voelt de klim af en toe typisch Italiaans steil, dat komt omdat de steilte nogal wisselt. Gemiddeld genomen dus nergens extreem steil, maar af en toe zul je moeite hebben om je voorband strak op het wegdek te houden, bij wijze van spreken dan. Vooral bij het ingaan van de laatste 4 kilometer is het af en toe hels steil. Maar de schoonheid van de natuur met de mooie bomen en indrukwekkende riviertjes en watervallen doen je deze steilte vergeten. Langs de route staan uit boomstronken gezaagde beelden, kabouters, vogels, paddenstoelen, erg leuk!

De col is makkelijk te vinden, in het dorpje Malonno staat de col goed aangegeven. De klim begint zo goed als meteen. Eerst door wat alpenweides en daarna lekker in de schaduw door het bos. Smijt niet met je krachten want deze klim wordt hoe langer hoe moeilijker tot zo'n kilometer voor de col waar de steilte helemaal inzakt. Als je nog kracht over hebt kun je met een mooie snelheid op de col aankomen.

 

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#4 van 14 rondom Lombardije

#10 van 24 in Italiaanse Alpen

#10 van 25 in Italië

#39 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Passo del Vivione? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Terry op 08 augustus 2017 om 18:50

Wat een mooie klim! Schijnt sowieso mooi fietsgebied te zijn. Wegdek wel ok, hoort bij de beleving.

Marcel op 20 september 2015 om 00:05

Wegdek is in zeer slechte staat. 15 sept. 2015 gefietst. Wel een mooie klim qua omgeving