Hoogteprofiel beklimming Vieux-Thier de Tilleur

De Vieux-Thier de Tilleur loopt parelel aan de door Luik-Basteken-Luik beroemde finale-beklimming Côte de Saint-Nicolas, maar is veel explosiever. En dan vergeten we ook nog de vreselijke kasseien op het steilste gedeelte van de beklimming. Als je in de buurt ben moet je de Vieux-Thier de Tilleur zeker doen!

Op de Rue Ferdinand Nicolay vertrekt direct links van de Ecole Communale (Chiff d'or) een vreselijke steile en slechte weg. Het asfalt is verschrikkelijk, overal steken putdesksels uit en tot overmaat van ramp maakt asfalt een heel stuk ruimte voor kasseien. Wat wil een avontuurlijke fietser nog meer?! 

De oude Thier de Tilleur is 600 meter lang, waarvan de eerste helft smal en vreselijk steil is. Begrijpbaar dat hier geen peloton naar boven kan jakkeren. Na deze 600 meter schuin rechts aanhouden en de weg naar boven volgen. De Rue de Justice zorgt voor een flink verrassing voor degene die dacht er al te zijn. De percentages lopen wederom flink op, dit keer onder perfect gelegd asfalt.

 

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 10 rondom Luik

#51 van 121 in Ardennen

#59 van 293 in België

#423 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Vieux-Thier de Tilleur? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 16 februari 2019 om 22:44

Lekker steil zeg en vooral de nastoot mag er wezen! Het bord geeft 16 procent aan, maar volgens mij is dat eufemistisch uitgedrukt! Hier in de buurt in de Luikse voorstad Jemeppe bevindt zich de Rue de la Halette (toevallig ontdekt). Het is geen lange beklimming maar het bord van 18 procent moet wel waarheidsgetrouw zijn.

Steven op 03 augustus 2018 om 12:06

De kasseien liggen inmiddels (helaas) onder een laag asfalt begraven, maar het blijft een vreselijk stijl ding.