Hoogteprofiel beklimming La Vecquée

Is de Vecquée een moeilijke beklimming? Zeker niet. Maar toch scoort deze beklimming veel klimpunten voor de Ardennen. Dat komt vooral door de lengte (ruim 6 kilometer!) in combinatie met enkele steilere stukken.

Wie wil genieten van de zoveel mogelijk hoogtemeters moet niet beginnen in Stoumont, dat halverwege de officiële beklimming ligt. De beklimming start bij de t-splitsing bij de ingang van de Vecquée de la Lienne. Daar begin je rustig te klimmen richting Stoumont. Dit is een druk bereden weg, dus let op waar je fietst. De beklimming begint erg rustig qua stijgingspercentages, maar voor de s-bocht zit een steiler stuk, daarna laat de steilte het toe om voluit naar Stoumont te rijden.

Zodra je Stoumont inrijdt neem je de afslag links richting Spa en La Ried. Op deze goed geasfalteerde weg rijden beduidend minder auto's. Aan de linkerkant van de weg heb je een prachtig uitzicht. Als de weg een bocht naar rechts maakt bereik je het moeilijkste gedeelte van de beklimming. Maar maak je geen zorgen, we raken hier 'slechts' de 11% aan.

Na de volgende scherpe bocht nemen de stijgingspercentages duidelijk af. Toch is dit vaak een stuk waar renners zich op verkijken. Op de laatste kilometer kun je jezelf helemaal stuk rijden. Maak jezelf op voor een prachtige afdaling richting Desnié. De weg is redelijk overzichtelijk en je kunt hier machtige snelheden halen.

 


27 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#12 van 52 rondom Spa & Stavelot

#20 van 121 in Ardennen

#21 van 293 in België

#367 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de La Vecquée? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Gerben op 08 augustus 2016 om 20:03

Erg fijne beklimming. Als je je op het makkelijke stuk tot aan Stoumont laat verleiden om goed door te trekken, wordt je na de afslag richting Spa hard gestraft. 2,5 kilometer loopt het stevig omhoog. Wel over beter asfalt wat zich leent voor een snelle afdaling.