Hoogteprofiel beklimming Van Randwijckweg

De van Randwijckweg is de 'commerciële' variant van de Oude Holleweg. De weg is breder en drukker, maar toch is het een erg mooie beklimming, met ruim 1 kilometer in lengte is hij moeilijk voluit op te knallen.

Aan de voet van de klim staat een oud elektriciteitscentrale die de tram tussen Beek en Berg & Dal de benodigde extra vermogen gaf. Helaas is er van het oude tramlijntje niets meer terug te vinden.

Waarbij de Oude Holleweg vooral een moeilijk middenstuk heeft, zit het venijn bij de van Randwijckweg vooral in de staart. Vanwege de veiligheid is de afdaling van de Randwijckweg in het geheel niet meer mogelijk, je dient af te dalen via de Hogeweg, die vervolgens op de Van Randwijckweg uitkomt (voorangsweg!).

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 11 rondom Nijmegen

#5 van 64 in Midden Nederland

#30 van 254 in Nederland

#610 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Van Randwijckweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Koen op 03 februari 2019 om 16:24

Wat mij betreft de leukste klim rondom beek/Ubbergen. Minder venijnig dan de Oude Holleweg en loopt veel beter (tevens vind ik passerend verkeerd minder storend).

Lokaal bekend op 13 mei 2018 om 19:06

Het punt waarop je als fietser wordt “gedwongen” over te steken, mag je als wielrenner / mtb’er negeren. Nadat vorig jaar de van Randwijkweg opnieuw geasfalteerd en omhoog van gescheiden fietspad is voorzien, was de verkeerssituatie onduidelijk voor verschillende weggebruikers. De gemeente / politie heeft toen gemeld dat sportieve fietsers gewoon omhoog mogen fietsen. Dit heeft o.a. in de gelderlander gestaan.

Eric vd K op 10 mei 2018 om 20:44

Het profiel kan inmiddels aangepast worden. De weg is enigszins veranderd, je wordt min of meer verplicht om het fietspad et volgen,daardoor is de klim iets zwaarder geworden

g.kleijn op 21 augustus 2016 om 23:25

deze weg is goed te doen ook met mijn ATB had ik geen probleem ,als je maar op tijd terugschakelt,alleen jammer van de automobilisten die rijden vlak langs je heen en moet je zo veel mogelijk rechts blijven ik heb er 9 minuten over gedaan ,voor iemand van 64 vindt ik het niet slecht ,ik kom hier wel eens terug .

Daan op 07 april 2016 om 22:02

Wielerflits Giro Sfeeractie 7 mei Giro d’Italia 2016, etappe 2 (Arnhem-Nijmegen). Wanneer: 7 mei 2016 Tijdstip: Tussen 15:45 en 16:30 (ruim genomen) Waar: Van Randwijckweg, Beek-Ubbergen (Beklimming 1 km van 6,8%) Wat: Zorgen dat de eerste beklimming van de Giro een groot succes wordt en dat de eerste blauwe trui drager kan genieten en terug kan kijken op een geweldige en sfeervolle beklimming. Door bijv roze truien aan te trekken, roze slingers op te hangen, roze fakkels te ontsteken, sportieve spandoeken te tonen, namen van renners op de weg (op een juiste manier) aan te brengen, de klim op van allerlei leuke manieren spectaculair te maken en natuurlijk je stem te gebruiken! De Van Randwijckweg is de 1ste gecategoriseerde beklimming in de Giro D’Italia, wie hier als eerste bovenkomt mag de eerste blauwe bergtrui dragen. Groetjes, Daan

Raymond op 15 september 2015 om 09:11

Drukke doorgaande weg, waar het laatste stuk zwaar is. De Oude of de Nieuwe Holleweg is rustig en beter te rijden.

Mark op 26 juli 2015 om 16:52

In het begin is het asfalt niet al te best. Er zit zo'n mooie bocht halverwege de beklimming. Dat geeft me het gevoel alsof we in Zuid-Limburg zitten. Op het einde kent de klim inderdaad een stevig stuk omhoog. Ben altijd blij dat ik aan de overkant van de weg even kan uithijgen.

Martijn op 29 mei 2015 om 09:02

@Hanenberg bedankt voor de feedback, dit lijkt inderdaad niet juist. Ik heb de grafiek aangepast en ga hem deze maand nog een keer nameten voor de zekerheid.

Hanenberg op 28 mei 2015 om 22:03

Inderdaad een mooie klim, maar het venijn zit echt in het laatste stukje dat deze klim deelt met de beklimming van de nieuwe Holleweg. In het profiel van deze beklimming word dit gedeelte met 5% afgedrukt, bij de nieuwe Holleweg met 10%. Het laatste klopt een stuk beter!

ton roelofs op 14 mei 2014 om 07:33

als je eerst de van Randwijckweg beklimt en aansluitend de laatste 200 meter van de Nieuwe Holleweg ,mogen we dan van de zwaarste beklimming van Midden -Nederland spreken?

Martijn op 11 december 2013 om 11:51

@donald je hebt helemaal gelijk, heb het direct aangepast.

donald groen op 07 december 2013 om 21:42

Jullie schrijven: Door de open ligging is de van Randwijckweg ook prima en veilig als afdaling te gebruiken. Het eerste stukje is echter niet toegestaan en dien je af te dalen via de Hogeweg. Om vervolgens de Van Randwijckweg weer op te gaan (voorrangsweg !!!!!)