Hoogteprofiel beklimming Val Thorens

Val Thorens, of 'Val Tho' is een beroemde naam. Logisch wat het is een van de meest populaire wintersportbestemmingen van Nederlanders en Belgen. Het grote skigebied wat om dit 'dorpje' heen ligt trekt miljoenen wintersporters elk jaar weer. Val Thorens is zeker 's zomers geen mooi dorpje, maar toch is de klim de moeite waard:  Lang, redelijk steil en vol met mooie bochten. Voor de 'avonturiers' zijn er heel wat tochtjes uit te stippelen over de vele smalle weggetjes die tussen de verschillende valleien lopen. Maar de eigenlijke klim naar Val Thorens is ideaal om zicht te krijgen op de mogelijkheden hier!

Vanuit Moutiers (afslag is niet te missen want goed aangegeven) is het meteen duidelijk: een verkeersbord geeft 38 kilometer aan: dus smijt niet met je krachten. Het begint ook meteen redelijk steil. Gelukkig is de klim nergens echt veel te steil want anders zouden deze ruime dertig kilometer ook wel erg veel pijn doen. De eerste kilometers zijn niet heel erg leuk, je komt nog veel auto's en vrachtwagens tegen. Maar al snel wordt het rustig op de weg. Zoveel mensen gaan er 's zomers niet naar een skigebied. Het landschap is mooi en ruig en in de verte zie je het hele jaar door eeuwige sneeuw liggen, deze zorgt in de zomer zelden voor afkoeling, dus vertrek niet al te laat.

Vanaf  St Martin de Belleville is het uitzicht op de alpenweides echt heel erg mooi. Helaas onderbroken door het zeer lelijke Les Menuires, in vergelijking met dit dorpje valt Val Thorens dan wel weer mee. Eenmaal in Val Thorens aangekomen heb je een ruime 2000 meter geklommen, dit zal je zeker aan je ademhaling voelen. Ideaal om wat meer rode bloedlichaampjes in je bloed te krijgen!

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 23 rondom Albertville

#6 van 155 in Franse Alpen

#7 van 346 in Frankrijk

#13 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Val Thorens? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?