Hoogteprofiel beklimming Tros Marets

Bijna 10 kilometer aan stijgend asfalt. En dat in België! Met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 3% makkelijk te onderschatten, want deze beklimming doet de harten van wielrenners sneller kloppen. De beklimming start in Bévercé, ook bekend als startpunt van de kuitenbijter Ferme Libert. De beklimming van Tros Marets (ook bekend als Mont Rigi) blijft echter doorgaande weg richting Eupen volgen. Direct na het dorpje begint de klim vlot. Al snel maak je een mooie kurkentrekkende-bocht over het riviertje. De beklimming klimt op een zeer vriendelijke hellingsgraad door. Als er niet al te veel auto's rijden is het hier echt genieten.

Na nog een haarspeldbocht bocht heb je de keus om lekker door te klimmen via de kronkelende doorgaande weg, of om een stuk af te steken. Wie kiest voor de laatste optie gaat een extra uitdaging tegemoet. De helden die kiezen voor de afsteek houden in de volgende bocht links aan richting de dierenarts. Dit weggetje langs de huizen van het dorpje Mont heet de Roteu en dat is hij zeker. Over 500 meter gemiddeld 8%, maar korte stukken raken hier zelfs de 15%. Vergeet niet dat je hierna nog ruim 600 meter moet! Aan het einde kom je weer vanzelf terecht op de doorgaande weg, waarop je linksaf slaat.

De volgende kilometer rijd je met gemiddeld 3% naar boven. De weg wordt steeds rechter en door het bos heb je al snel niet door dat je hier vrolijk doorklimt. Hier kun je langzaam leeglopen als een fietsventiel. Op de top heb je 320 hoogtemeters overwonnen. Ongekend voor deze regio. Het hoogste punt van België - Signal de Botrange - ligt hier rechts om de hoek.

33 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#4 van 8 rondom Malmedy & Eupen

#48 van 121 in Ardennen

#56 van 293 in België

#418 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Tros Marets? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jez op 19 augustus 2017 om 12:52

Leuke en mooie klim. Iets druk, maar door goede asfalt en fietsstroken goed te doen. Door de afsteek wordt hij inderdaad wat lastiger. Als je in de buurt ben kun je ook de weg tussen Longfaye en Ovifat proberen (vanuit Longfaye het leukst). Staat hier niet geregistreerd maar mooie klim om daarna naar (Lac de) Robertville door steken.

Sjors Hendriks op 09 april 2016 om 19:35

Echt een waanzinnig mooie klim. Zeker in het begin. Door het bochten werk zie je geregeld de hoger gelegen stukken die je nog voor de boeg hebt. Geweldig.

dd op 28 december 2015 om 14:20

sddfc