Hoogteprofiel beklimming Côte des Trois Frontières

Voor veel Nederlanders de staat de Côte des Trois Frontières bekend als de 'achterkant' van de Vaalserberg. De Belgische variant is namelijk de enige alternatieve verharde weg naar het drielandenpunt. Een paar jaar geleden was de weg nog in abominabele toestand, maar vandaag de dag ligt er een perfect stuk asfalt. In combinatie met twee prachtige haarspeldbochten maakt dit deze weg tot een geliefde afdaling, maar de beklimming is minstens net zo mooi.

De start van de Côte des Trois Frontières is makkelijk te vinden. Na de Meelenbroek of Wolfhaag passeer je de grens richting Gemmenich. In een korte afdaling sla je bij een garage scherp linksaf. Het eerste gedeelte tussen de huizen is zeer gemakkelijk. Na de s-bocht onder het viaduct door (let op gevaarlijke fietsers die afdalen!) begint de beklimming pas echt. De weg slingert heerlijk naar boven. Wie nog over heeft kan een goede demarrage plaatsen na de tweede haarspeldbocht, het laatste rechte stuk doet altijd pijn.

27 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Côte des Trois FrontièresRanglijst

#8 van 38 rondom Aubel & Voeren

#167 van 293 in België

#565 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte des Trois Frontières? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alain op 19 september 2018 om 07:27

@ John De opmerkingen die je maakt [slecht wegdek+onverhard stuk] slaan op de klim vanuit Duitsland, niet op de cote des 3 frontieres. Cote des 3 frontieres heeft een top kwaliteit wegdek.

John op 12 juni 2018 om 14:15

Vandaag weer eens afgedaald nadat ik via Duitsland (vaalserberg-oost) naar het 3-landenpunt ben geklommen. Ik snap niet dat deze beklimming en ook de beklimmingen rond Orsbach ooit in Limburgs mooiste zijn opgenomen. Het wegdek was ook hier weer verschrikkelijk slecht en het laatste stuk zelfs onverhard. Het is dat er geen verkeer rijdt want je moet slingerend naar boven om alle putten en kuilen te ontwijken. Heel jammer want het is wel een mooie klim van 3 km.

raymond op 17 april 2016 om 22:17

Zeer mooie en leuke klim, moet je zeker doen. Veel rustiger dan de Vaalserberg.

Jaap op 08 november 2015 om 09:53

Prachtige klim, ook als afdaling leuk.

Ties op 14 oktober 2014 om 15:26

Zeer mooie klim, lekker rustig en perfect asfalt. Als je naast je kijkt en je ziet de weg nog 2x evenwijdig lopen, dan heb je even dat buitenlandse gevoel.

canyon cf sl 9.0 op 22 augustus 2014 om 15:03

Wat een prachtig klim toch. Het geeft je echt het "buitenlandgevoel".