Hoogteprofiel beklimming Trasenster Ouest

De Trasenster is een redelijk onbekende beklimming. Dat komt vooral door de locatie, op het uiterst noordelijke randje van de Ardennen. Je kijkt hier uit op het Land van Herve. Er zijn twee varianten, de Trasenster Ouest vanuit Fraipont is de moeilijkste variant van de twee, maar scoort met ruim 185 niet vreselijk veel klimpunten. Gelukkig maakt het esthetische karakter van deze beklimming veel goed. De variant via de Trasenster Nord heeft dezelfde lengte, maar mist een extreem steil stuk.

Ga in Fraipont onder het spoor door en sla linksaf de Rue Haute in. Na 200 meter begint de beklimming. Na een schepre bocht naar links kronkelt de zeer rustige weg in aan strak percentage naar boven. Als deze na een klein dorpje rechtsaf buigt begint het echte werk, ruim 200 meter recht vooruit tegen 15%. Gelukkig is dit van korte duur, want al snel hebben de benen weer alle tijd om bij te komen.

Na 300 meter bereiken je de Rue de Trasenster waar je rechtsaf slaat. Vanaf nu lopen de routes van van de beide varianten gelijk. Onder het genot van een prachtig uitzicht aan de rechterzijde klim je door naar het bedevaartsoord Banneux. Al snel is het gedaan met de serieuze klimpercentages. De laatste kilometer is namelijk redelijk vlak.

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#24 van 52 rondom Spa & Stavelot

#39 van 121 in Ardennen

#45 van 293 in België

#402 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Trasenster Ouest? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jean-Marc op 03 december 2019 om 13:39

Steven, het wegdek van het tweede deel werd in 2019 vernieuwd. Nu onberispelijk.

Steven op 12 juni 2018 om 08:49

Mooie klim, maar vreselijk wegdek. Het steile stukje is pittig, maar niet extreem.

Chrit op 21 maart 2017 om 16:58

Verschrikkelijk! Met m'n 25 achter kwam ik niet boven ( ben wel 67 hè) volgende keer maar een 28 nemen.