Hoogteprofiel beklimming Thier de Coo

De Thier de Coo is een onbekende krachtpatser, die net naast de watervallen van Coo start. Vroeger was de weg hier in abominabele toestand, tegenwoordig ligt er hier een strak tapijt van asfalt. Dat goede asfalt heb je ook wel nodig, want met de Thier de Coo valt niet te spotten. Een groot gedeelte van de klim heeft stijgingspercentages om van te bibberen.

Neem bij het treinstation van Coo (net naast de herberg Coocabane) de afslag. 20 meter later direct links. Je rijdt nu op de Thier de Coo, die je direct meeneemt in bocht naar rechts. Bijna direct begint het serieuze werk, de komende 800 meter komen je niet meer onder de 12% en raak je percentages van 20% aan.

ls je het bos inrijdt wordt het even ietsje makkelijker. Haal diep adem, want het moeilijkste stuk van 17% over 100 meter staat voor de deur. Zodra je de draai naar links in het bos hebben gemaakt is het allerergste achter de rug. Maar vergis je niet, hier kun niet even lekker uitfietsen, want de laatste 500 meter is nog flink pittig met percentages rond de 10 procent.

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 52 rondom Spa & Stavelot

#5 van 121 in Ardennen

#5 van 293 in België

#324 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Thier de Coo? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Oval cyclist op 13 maart 2019 om 05:52

Inderdaad een goed weg en weinig verkeer. Ook eigenlijk nooit andere renners tegengekomen. Als je de auto parkeert in Coo, is het wel raadzaam om eerst een beetje op te warmen aleer deze te beginnen.

RG op 11 september 2018 om 11:12

Deze beklimming is lang en zwaar. De percentages liegen er niet om en omdat het vrij lang door gaat vraagt het veel van je lichaam. Het ene momentje van herstel is lekker, maar daarna komt hij nog harder terug. Prachtige klim op goed asfalt en zeer rustige omgeving. Boven heb je een prachtig uitzicht over Stavelot en krijg je een mooie afdaling die je redelijk op snelheid kunt doen.

Sybe op 18 mei 2018 om 10:09

Dit jaar tijdens de Waalse Pijl toertocht gereden. Klim is lang stijl. Tijdens de toertocht veel mensen lopend naar boven zien gaan. Zeker een klim waar je jezelf op kunt blazen als je te hard begint.

Pieter op 29 oktober 2017 om 05:59

Mooie klim. Als je geen ervaren klimmer bent, kan de grote bocht heel pijnlijk zijn, deze percentages blijven tussen de 17 en 19 procent hangen. Zit in mijn wekelijkse rondje in Stavelot. Tot aan de splitsing perfect asfalt nadien als je wilt doorklimmen naar Ster wordt de weg slecht.

Guy op 29 juli 2017 om 02:19

2 jaar geleden op een snikhete zomerdag hier mij volledig choco gereden. Was één van de laatste hellingen na een slopende fietsdag met o.a. Stockeu, Wanneranval, Le Rosier etc. Steil, steiler, steilst: na een kilometer zwaar afzien gehoopt het zwaarste achter de rug te hebben, bleek de weg in het bos nog met een forse knik de hoogte in te gaan. Verschillende keren willen afstappen, toch met het nodige karakter de top bereikt. Behoord tot één van de zwaarste hellingen in deze regio, maar wel door een mooi landschap met weinig of geen verkeer. Topper.

milan op 04 juli 2017 om 12:28

moeilijke klim die in het bos heel lang steil blijft, wel veel zwaarder dan de wanne.

Franck op 26 juni 2016 om 13:39

Waarom stopt deze recensie aan 1800 m lengte? Als je tot Ster zelf rijdt, wordt het een klim van "maar" 8.5 % gemiddeld, maar met 221 m hoogteverschil en een lengte van 2600 m. Nog meer klimmen is mogelijk maar het wordt dan doodlopend. Genoeg toch om de Thier de Coo zo moeilijk als de Stockeu te maken.

Vincent op 20 mei 2015 om 10:34

Mooie klim! Ik kende de klim niet toen ik hem onlangs reed en het aanblik van het 17%-gedeelte in het bos deed wel even pijn, vooral mentaal ;-) Goed asfalt overigens!

ton op 09 maart 2015 om 21:12

zeer pittige klim,die je nog 700 meter kunt doortrekken richting Stavelot.

Jorrit op 13 september 2014 om 09:31

Volgens mijn Garmin is het steilste stukje toch echt 20%! Meerdere malen gemeten, gisteren voor t laatst. Overigens wel een van mijn favorieten, mede dankzij de erg mooie omgeving.

Vincent op 11 september 2014 om 22:08

Ik vond 'm makkelijker dan de Wanne. Je weet het wordt steil (en dat wordt het ook echt), maar het is verder wel echt een leuke klim. Ik heb er van genoten in ieder geval. Aanrader.