Hoogteprofiel beklimming Sur Steppes

Sur Steppes behoort samen met de Nid d'Aguesses tot de heftigste kuitenbijters in het uiterste noorden van de Ardennen. De beklimming is voor velen totaal onbekend dit komt natuurlijk vooral omdat deze klim nooit (of zelden) in toertochten wordt opgenomen. Dit is zonde, want voor de liefhebbers van het korte steile werk is dit een absolute parel.

In een wisselend, maar altijd straf percentage maak je in korte tijd heel veel hoogtemeters. Bovendien kom je zeer weinig verkeer tegen op het weggetje. De enige maar is dat het wegdek wel een make-over mag krijgen, of misschien zorgt is dit kapotgereden wegdek wel een van de charmes. 

De start van de beklimming is niet makkelijk te vinden. Neem op de doorgaande weg in Fraipont de afslag richting de Ecole Communale. De beklimming start bij de eerste afslag rechts (bordje Hurlevent volgen). Na 150 meter recht aanhouden.Bij het uitrijden van Fraipont onder flinke percentages gaat het nog een tandje erger. Het mag direct duidelijk zijn, dit gaat voor iedereen pijn doen. De volgende kilometer heeft wisselende maar  moordende percentage in petto. 

Na het bos gaat is het heftige werk achter de rug. De weg gaat zelfs heel even iets naar beneden. Gebruik deze meters om even bij te komen, want op de laatste 300 meter kan het verschil gemaakt worden.

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#7 van 52 rondom Spa & Stavelot

#13 van 121 in Ardennen

#13 van 293 in België

#348 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Sur Steppes? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Mark op 01 juni 2019 om 10:46

Asfalt is recentelijke vernieuwd en nu van goede kwaliteit dus moeilijkheid mag ook wel wat omlaag

Ronald op 16 augustus 2018 om 19:44

Vandaag afgedaald...maar volgens mij heeft het asfalt een make-over gehad!

Lukas op 17 april 2017 om 20:52

Pittige klim. Inmiddels is het wegdek vernieuwd. Ligt er helemaal prima bij. Geen excuses meer dus :-)

Ties op 18 juli 2016 om 13:11

Gisteren per toeval opgereden en afgezien. Het eerste gedeelt is wel degelijk steiler dan 10% en komt akelig dicht in de buurt van 18%. Herstellen kun je alleen maar op de stukjes van 10% want daarna moet je weer vol aan de bak. Asfalt ligt er perfect bij en dus een schitterende klim voor de explosievere klimmers.

Dannes op 09 mei 2016 om 16:47

Geweldige klim, mooi asfalt, wel even opletten beneden bij de huizen.

Steven Hendrikx op 18 april 2016 om 09:44

Asfalt is perfect nu ... schitterende klim!

Joost Dirkson op 17 april 2016 om 21:38

Wat een geweldige klim! En het asfalt is onlangs opnieuw gelegd, ligt er nu superstrak bij. Echte aanrader met al die wisselingen in steilheid

pieter op 21 oktober 2014 om 13:51

Beklimming begint super steil. Daarnaast is de beklimming zeer onregelmatig, minder steile stukken worden afgewisseld met muurtjes. De helling deed mij erg denken aan de Ferme Libert, al is die nog iets lastiger.

Jos Dohmen op 16 september 2014 om 23:47

Super, vandaag gereden met mijn GS, splinternieuw asfalt, blijft desondanks een kreng, veel plezier