Hoogteprofiel beklimming Sur le Thier

Sur le Thier (ook bekend als de Thier de Nonceveux) is een beklimming die eigenlijk enkel is gemaakt voor wielrenners die zichzelf en hun stalen ros volledig in de kreukels willen rijden. Niet alleen is de beklimming vreselijk steil met korte stukken tot wel 25%(!!), het wegdek is ook nog eens in erbarmelijke staat. Een echte smaakmaker dus, voor diegene die zulks avontuur zoekt. Dit alles ligt op een steenworp afstand van de Redoute, dus als je in de buurt bent...

De beklimming start op de weg van Remouchamps richting Spa. Direct onder het snelwegviaduct start de afslag, niet te missen dus. Na een korte bocht stijgt de weg snel naar vreselijke percentages. Misschien nog wel vreselijker dan de percentages zijn de honderden stenen en los asfalt op sommige stukken van de weg. Begin je niet al te slingeren van de vermoeidheid, dan zul je wel moeten om jezelf te beschermen voor lekke banden. 

Aangekomen bij de open velden wordt het makkelijker. Een kleine kilometer klimt de weg zachtjes door. Aan het einde van de weg kun je linksaf naar de door doorgaande weg richting Spa of terug naar Remouchamps. 23 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#16 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#94 van 121 in Ardennen

#110 van 292 in België

#488 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Sur le Thier? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Joëy op 26 december 2017 om 13:11

Klopt het dat het wegdek van deze klim opgelapt is, zoals in 1 van de reacties geschreven werd?

Franck op 17 augustus 2015 om 23:43

Kleine opmerking over de naam van de klim in de video: "Thier" moet je uitspreken een beetje zoals "Tiër" maar helemaal niet zoals "Tier" :-) Denk aan b.v. de Franse voornaam Pierre.

Lukas op 12 augustus 2015 om 21:58

In tegenstelling tot de informatie op deze site is het wegdek in prima staat. Wellicht is de weg in het afgelopen jaar opgelapt. Neemt niet weg dat het een pittig stukje omhoog is, maar als je in de buurt bent moet je hem zeker meepakken!