Hoogteprofiel beklimming Stammenderbos

Om aan de voet te komen van deze klim is parcourskennis geen overbodige luxe. Volg in Spaubeek de borden naar het station. Ga bij het station over het spoor en daarna direct naar rechts. De doorgaande weg brengt je daarna aan de voet van deze pittige klim.

Bij het bruggetje over de rustig voortkabbelende Geleenbeek start de klim. De weg loopt met 6% door het schitterende Stammerderbos, maar biedt nog weinig spektakel. In de bocht naar rechts begint de klim toch serieus te stijgen; 10%. Let hier goed op, sla na de doorlopende rechtse bocht meteen linksaf om de zwaarste heuvel in deze omgeving te beklimmen. De weg gaat ongenadig steil omhoog met ruim 13%!

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 30 rondom Grensmaasvallei

#34 van 190 in Zuid-Limburg

#39 van 254 in Nederland

#639 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Stammenderbos? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Pim op 07 april 2018 om 17:22

Mooie klim! Ik denk dat het profiel niet helemaal klopt. Voor het heel steile stuk is het makkelijker dan het profiel zegt, na het heel steile stuk juist wat steiler dan in het profiel staat.

Niels op 28 mei 2016 om 14:32

Echt een klim waar je op tijd moet terugschakelen. Die bocht naar links het bos in is nogal scherp en direct daarna begint het muurtje waar je overheen moet zien te komen, over een smal weggetje. Snelheid opbouwen van te voren lukt dus niet. Verder gewoon een heerlijke klim als je graag uit het zadel komt. Wegdek is gewoon goed en de omgeving is rustig. Het steile weggetje is volgens mij zelfs verboden voor voertuigen, dus die zul je helemaal niet tegenkomen. Een halve kilometer naar het oosten ligt overigens de voet van de Slakweg bij Kasteel Terborg. Net zo mooi, maar beduidend makkelijker.

Jarno op 29 december 2015 om 12:51

Zo! Die klim was onverwacht steil! Vooral na dat lekkere bochtje naar links.