Hoogteprofiel beklimming Slingerberg

Je zou het bijna vergeten, ja echt, we fietsen nog steeds in Nederland! De Slingerberg slingert toepasselijk door het adembenemend mooie bos. Terug naar de feiten.. Deze beklimming is een goed voorbeeld van een loper in wielerjargon. Gedurende 1100 meter klim je aan zo’n 5% richting de top. Een stijgingpercentage waar geen enkele wielrenner wakker van zal liggen.

23 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#11 van 30 rondom Grensmaasvallei

#111 van 190 in Zuid-Limburg

#140 van 254 in Nederland

#791 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Slingerberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Sjors Hendriks op 30 april 2017 om 22:14

Wat een prachtige klim. Je vergeet echt even dat je gewoon in Nederland bent. Echt zwaar is het inderdaad niet..lekker belangrijk..

Niels op 02 april 2016 om 12:27

Zoals de tekst aangeeft is het een echte loper. Het profiel in het kaartje klopt dus niet helemaal, aangezien er een constant percentage van zo'n 5 a 6% procent is. Verder gewoon een heel prettige klim. Wanneer het hellingbos nog niet zo begroeid is heb je ook een mooi uitzicht om mee te pakken. Het verkeer hoef je je ook geen druk over te maken, voldoende ruimte.

Ties op 18 november 2014 om 09:43

Heerlijke beklimming die 150 meter eerder begint dan hier staat aangegeven. Ideaal om op het buitenblad vol gas te geven en proberen dit zo lang mogelijk vol te houden. Hierna Snijdersberg afdalen om meteen te beginnen aan de Schieversberg (of andersom). Met de Kloosterberg in de buurt zijn deze 4 klimmetjes ideaal voor een intervaltraining in een rondje van 30 minuten.