Hoogteprofiel beklimming Sint Pietersberg

De beklimming van de Sint Pietersberg is 0.8 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.1% een hoogteverschil van 49 meter. De klim ligt in de sector Maastricht & Cadier en Keer in Zuid-Limburg, Nederland. Met o.a. een steilste stuk van 13.1% scoort deze beklimming 51 klimpunten.

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 25 rondom Maastricht & Cadier en Keer

#44 van 190 in Zuid-Limburg

#52 van 254 in Nederland

#667 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Sint Pietersberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Michiel op 09 november 2015 om 17:51

Gisteren nog eens opgefietst. Mooie klim in een fraaie omgeving en aan het einde nog behoorlijk pittig. Het wegdek is niet heel slecht maar in de herfst heb je op het steilste stuk wel last van bladeren, waardoor het bij nat weer onmogelijk is om te gaan staan (doorslippende achterband). Overigens lijkt het profiel niet helemaal te kloppen, de finish ligt iets verder dan hier aangegeven - bij de bocht naar rechts - en ik zou de laatste 100m voor de bocht naar links (nu oranje) zelf als steilste stuk inschatten. Ook in de bocht zelf is het nog behoorlijk steil. Je kunt trouwens, ook op de racefiets, boven helemaal doorfietsen - gewoon het asfalt volgen - en dan kun je uiteindelijk via Sint Pietersberg noord afdalen. Let er wel op dat er, zeker in de mooiere weekenden, heel veel wandelaars op de route te vinden zijn.

Thomas op 15 augustus 2015 om 14:47

Begint gemakkelijk, maar het laatste stuk is een behoorlijk pittig stukje klimwerk. De Sint Pietersberg is een bijzonder mooie omgeving. Als mountainbiker uit Maastricht is de Sint Pietersberg een ware speeltuin voor mij, en deze klim is de verharde favoriet. Beter en mooier dan de erg drukke Luikerweg, ten noorden van de berg.

daan op 22 juli 2015 om 22:21

er is nu een parkeerplaats ergens op het midden, er is nu wat meer verkeer en de weg is nu gedeeltelijk geen asfalt meer, maar gelegde stenen.

Martijn op 27 mei 2015 om 11:41

@Davy, dank voor de tip, dat is nu aangepast.

Davy op 26 mei 2015 om 16:02

Een auto zal je hier niet tegenkomen, maar het wegdek de laatste 250 meter is echt niet goed, zoals hier staat vermeld