Hoogteprofiel beklimming Sibbergrubbe

De Sibbergrubbe is niet moeilijk, maar wel erg mooi. Deze helling is met ruim 2 kilometer een lekker lopende beklimming. Hier kom je dan ook nergens voor verrassingen te staan. De beklimming is vooral bekend doordat dit de laatste afdaling is in de Amstel Gold Race, voordat de renners de Cauberg opknallen.

De Sibbergrubbe begint in een bos en loopt langs mooie statige woningen aan beide kanten van de weg. Daarna verzinkt de weg tussen grote wallen in een heerlijk koel bos. Zodra je het bos uitkomt bereik je al de eerste huizen van het dorpje Sibbe. Het is nog even doorhalen tot de dwarsweg.

30 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de SibbergrubbeRanglijst

#4 van 15 rondom Valkenburg

#66 van 190 in Zuid-Limburg

#80 van 254 in Nederland

#717 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Sibbergrubbe? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
cor op 11 april 2018 om 14:40

De foto's zijn inmiddels verouderd want rond deze weg is er in november 2017 behoorlijk veel hout gekapt, waardoor de koelte helaas is verdwenen.

Niels op 07 mei 2017 om 20:08

Sinds een paar weken geleden voorzien van een gloednieuw tapijtje. Enige voorzichtigheid in de afdaling door het bochtenwerk en verkeer is nog steeds geboden, maar de kans om op je snufferd te gaan door scheuren of kuilen in wegdek of losliggende kiezels is beduidend minder erdoor geworden. Omhoog loopt het nu nog soepeler dan eerst.

Roady op 17 december 2015 om 21:13

Let op berg heeft erg veel bochten en auto's zul je niet zien aankomen en zij jouw ook niet. Qua verkeer vrij gevaarlijke klim

canyon cf sl 9.0 op 22 augustus 2014 om 14:57

zeker in de afdaling; opletten voor kuilen en scheuren in de weg in het onderste gedeelte in het bos !!