Hoogteprofiel beklimming Semnoz

De beklimming van de Semnoz is 16.1 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.5% een hoogteverschil van 1210 meter. De klim ligt in de sector Annecy in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 10.8% scoort deze beklimming 1225 klimpunten.

18 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 9 rondom Annecy

#19 van 155 in Franse Alpen

#33 van 346 in Frankrijk

#47 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Semnoz? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Wilco op 29 augustus 2019 om 15:01

Rustige weg, wienig verkeer hooguit 10 auto's voorbij gekomen. Goed wegdek. Zeer mooie beklimming eerste gedeelte is zeer varieert stijgingspercentage. Tweede gedeelte stijl en blijft stijl, I love it.

Thimo Petri op 22 juli 2019 om 11:57

Dat deze klim maar 1 duimpje krijgt daar snap ik echt NIETS van. Zeker als je de kant oprijd vanaf Seynod. Het eerste deel begint prima, en daarna heb je best een stukje vals plat en kom je langs een soort van school of scoutingplaats. Daarna ga je wel in 1 ruk richting de top. Bovenop kom je nog langs een rodelbaan en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het meer van Annecy en bij helder weer op de Mont Blanc. Van mij mag hij zeker ook 4 duimen krijgen en ben het dus met Daniel eens.

Daniel op 21 juli 2019 om 20:16

Lekker lange klim. Begin vanuit Annecy steil, daarna in het midden kilometers van 2-3 procent en dan de laatste 5 tussen de 8-9 procent. Zeker op warme dagen is dit een fijne klim omdat het tot de laatste 2 kilometer beschut is. Op 1600 meter hoogte is het daar toch een stuk kouder. Mag van mij vier duimen hebben. (Wie bepaalt die duimen eigenlijk)

eddie op 07 september 2018 om 00:12

Vanuit Annecy een leuke klim. Op de top is er in september niets meer te beleven. Afdaling (weer naar Annecy) is overzichtelijk. Maar let op het (af en toe) slechte wegdek.

Thimo op 21 augustus 2018 om 12:43

Zojuist deze klim gefietst! Start redelijk als je vanuit annecy start. Tussenstuk is lekker om even bij te komen en daarna knallen tot aan de top. Je fiets voornamelijk door het bos en pas op 2 km van de top krijg je mooie uitzichten. De afdaling ben ik die de D241 gegaan om weer uit te komen in Seynod. Deze kant is wel echt een stuk makkelijker

Gally op 20 augustus 2018 om 12:07

Eind juli deze klim gedaan. Start min of meer vanuit de stad Annecy. Eerste 7 km is vrij eenvoudig. Het tweede deel is beduidend zwaarder en zeker het deel na het bos is, met wind, lastig. Waardering is veel te laag voor deze toch best mooie klim. Verdient zeker 3 sterren.

Herre op 18 augustus 2018 om 00:37

Op 15 augustus 2018 opgefietst vanuit Annecy . Pittige klim. Niet zo zwaar als Mont Ventoux maar wel kuitenbijter. Afdaling via Leschaux(voor het eerst een col ‘beklommen’ in een afdaling. Klim naar Semnoz idd meer dan 1 duimpje. 3 of 4 meer op zijn plaats.

Erwin op 30 juli 2018 om 15:29

Midden juli deze beklimming gedaan. Was zeer warm, dat maakte het pittig. Het steilste stuk heb je voordat de klim pas echt begint. Vanaf de rotonde bij Annecy gaat het stijl omhoog, bij de volgende rotonde ga je links af en dan zwakt het een stukje af. Kort daarna zie je het 1e bordje staat, nog 16 km. Wegdek is zeer goed. Klim is gewoon goed te doen. Een paar dagen later deze beklimming weer gedaan maar toen 'sochtends vroeg en dat maakte veel uit. Wat mij betreft idd 3 of 4 duimen.

Sander Mooij op 29 juli 2018 om 20:36

Een fantastische klim die, naar mijn mening, zeker wel 4 duimen waard is. Het is een lange en regelmatige klim waardoor je goed in je ritme kunt komen. Het vernijn zit wel een beetje in de laatste paar kilometers. Het grootste deel van de klim rijd je door een prachtig bos en het uitzicht eenmaal boven is indrukwekkend met uitzicht op het meer van Annecy en in de verte de Mont Blanc. Ik heb vandaag zowel op naar boven als beneden dezelfde route genomen, die van en naar Annecy. De weg is over het algemeen goed maar het blijft met afdalen altijd opletten.

Oli4 op 24 juli 2018 om 23:56

Gave klim, na de eerste 8 km wordt ie goed zwaar. Bovenop fijn tentje waar de kids waren en na op t springkussen met ze gespeeld te hebben en een lekker lunch via de andere kant en dus ook via leschaux afgedaald

Oli4 op 24 juli 2018 om 23:56

Gave klim, na de eerste 8 km wordt ie goed zwaar. Bovenop fijn tentje waar de kids waren en na op t springkussen met ze gespeeld te hebben en een lekker lunch via de andere kant en dus ook via leschaux afgedaald

Oli4 op 24 juli 2018 om 23:51

Gave klim, na de eerste 8 km wordt ie goed zwaar. Bovenop fijn tentje waar de kids waten en na op t springkussen met ze gespeeld te hebben en een lekker lunch via de andere kant en dus ook via leschaux afgedaald

Rick op 10 augustus 2017 om 12:59

Nadat ik vorige week (zie hieronder) de Semnoz had beklommen heb ik gister de Alp D'Huez beklommen. Ik moet eerlijk bekennen, de alp is geweldig. Prachtige uitzichten, haarspeldbochtjes, aanmoedigingen op het asfalt, de bordjes in de bochten met ritwinnaars. Ik snap het verschil in duimpjes wel.

Bert W op 08 augustus 2017 om 10:36

Prachtige klim. Vroeger ooit eens de ventoux gedaan. Sindsdien geen beklimming meer gedaan. Ik zei ook onmiddellijk tegen mijn vriendin, dat het precies de ventoux is. Begint idd vrij stevig, dan een relatief makkelijk stuk om dan de laatste 8?km constant aan stevige percentages verder te klimmen. Al bij al makkelijk boven geraak op een uurt en had overal nog een tandwiel of 2 over.

Robbert op 05 augustus 2017 om 00:06

Ben het met onderstaande reacties eens: Semnoz inmiddels meerdere keren gedaan en elke keer weer een ware beproeving. De vergelijking met de Ventoux had ik zelf nog niet bedacht, maar kan me er zeker in vinden. Het is gewoon een onding (in de positieve zin!) om te beklimmen. Ik ben kapot gegaan, heb me herpakt en ben doorgegaan. maar als het bordje 'sommet' er dan is... heerlijk gevoel! Colaatje pakken, genieten van het uitzicht en daarna naar beneden knallen! Één duimpje is inderdaad te weinig!

Rick op 02 augustus 2017 om 20:45

Vandaag de Semnoz overwonnen. De onderstaande verhalen zijn waar. Vanuit Annecy pak je de rotonde en na een 200m staat er het bordje 16km. Dan begint de hel. Ik had moeite om gelijk met 8% in het ritme te komen. Gelukkig zit er na 3km een redelijk vlak stuk in. Je gaat zelfs een paar meter weer naar beneden. Na die rustige 2 km kun je je lol op. Omdat bij elke km staat aangegeven hoever en hoeveel % er aan komt maakt dit een mentale strijd. Ik merkte het vooral na 8km, je zit dan op de helft maar de berg geeft je achtereenvolgend 8, 9, 10, 9, 8, 9, 9, 8, 9, 8% steilte. Dat voel je! De laatste 3 km is relatief op de open vlakte, zorg er dus voor dat je op een warme dag hier niet te laat bent. Bovenaangekomen kun je van het heerlijke uitzicht genieten en uiteraard de Mont Blanc zien. Geniet ervan!

K E op 23 juli 2017 om 20:02

Zojuist de Semnoz beklommen op een downhil MTB zonder motor en met zachte banden voor de offroad afdaling. 3 uur gedaan over de klim waarna we prachtig de technische afdaling konden nemen.

Thijs Vandoren op 20 juli 2017 om 17:05

De Semnoz vanuit Annecy is inderdaad een niet te onderschatten klim, met vanaf km 6 à 7 een continu verbeten gevecht tegen de steiltes van 8 en 9 procent. Recuperatie vanaf dan is nauwelijks mogelijk. De typische duidelijke bordjes met de kilometers, de hoogte en de stijgingspercentages staan er trouwens wel, Dennis. Vorig jaar ook al, hoor. Ze beginnen echter pas ruim na 2 km stijgen vanuit Annecy.

Dennis Verschuren op 05 mei 2017 om 23:23

Tijdens de beklimming van deze reus, kreeg ik een flashback naar de klim van de ventoux vanuit Bedoin. De overeenkomsten zijn overduidelijk. Het duurt ook bii deze klim gevoelsmatig een eeuwigheid voor je het bos uit bent. Na het bos volgt het skigebied vergelijkbaar met Reynard, waarna het nog een paar zware kilometers duurt voordat je de top bereikt. Top geeft bij helder weer een fabelachtig uitzicht op de mont blanc. Klim heeft alles om legendarisch te worden. Voor mij onbegrijpelijk dat deze klim met één duimpje wordt gewaardeerd. Zoals het eveneens onbegrijpelijk is dat de klim vanuit Annecy niet wordt begeleid door bordjes en die vanaf leschaux wel. Zou de office du tourisme de drukte niet wensen vanaf deze kant. Veel bergen beklommen, maar reken deze tot mijn top 3! En nu die duimpjes omhoog 'klimtijd'.

Gordo op 06 oktober 2016 om 09:00

Zoals je al kunt lezen ben ik het helemaal eens met Gunther. Waardering moet echt omhoog. 4 duimpjes it is!

Gunther De Cock op 20 september 2016 om 12:12

Wat een mooie beklimming !!! Maar waarom wordt deze maar gewaardeerd met 1 duimpje ??? De klim begint zelfs nog iets vroeger aan een rotonde in Annecy wanneer je van het meer komt. Direct pittig, dan een makkelijker stuk van een drietal km, maar daarna stopt het niet meer met %s boven 7%. Wanneer je uit het bos komt word je verrast door mooie uitzichten en op de top is het goed vertoeven. En nu die waardering omhoog, zeker 4 duimen...

Gordo op 30 augustus 2016 om 16:06

Snap echt niet dat deze klim maar een duimpje krijgt bij de waardering, moeten er echt meer zijn. Is gewoon een mooie klim met veel bochtjes in het gedeelte door het bos en eenmaal boven de bomen kijk je lekker ver weg. Op de top is het uitzicht helemaal fantastisch met als het weer het toelaat ook de mont blanc in volle glorie. Afdaling in het begin redelijk technisch maar na Leschaux inderdaad heel erg makkelijk met goed asfalt en een brede weg, lekker meetrappen dus.

Bram Bouwman op 27 augustus 2016 om 14:31

Mooie lange lopende klim. Klim gedaan na de forclaz, toen naar Annecy en toen de semnoz. Dan zijn de laatste kilometers van 9% best pittig. Maar bovenop mooi uitzicht en de mogelijkheid om wat te drinken en eten. In hoogseizoen redelijk veel verkeer. Afdaling erg goed te doen mooi flauwe bochten en niet al te steil.

Diana Kuijpers op 23 mei 2016 om 22:09

Zeer mooie klim. Eerst door het bos. Niet heel veel haarspeldbochten. Laatste kilometers redelijk kaal. (Skigebieden en zomerrodelbaan) 2 dagen voordat ik ging lag er nog een dik pak sneeuw maar was redelijk weg toen ik boven was. Schitterend uitzicht over de Alphen met helder weer. Afdaling goed te doen zeker laatste stuk na Leschaux. Flauwe bochten die met behoorlijke snelheid genomen kunnen worden, erg overzichtelijk en goed asfalt.

Ron op 08 september 2015 om 01:18

Al in mijn jongere jaren deze klim gedaan vanaf Annecy. Hij is zeer verraderlijk: eerst behoorlijk steil, dan wat makkelijk met maar 3-4% maar laatste 6 kilometers zeer lastig. Zeer mooie uitzichten, zeker op de top maar ook even voor de top met fantastisch uitzicht op Lac d'Annecy. Zeker een aanrader, doet niet veel onder voor beroemde cols als Alpe d'Huez en Mont Ventoux.

Egbert op 21 juli 2015 om 19:00

Mooie klim, wel pittig. Eenmaal boven een grandioos uitzicht op de Mont Blanc.

Argon18 op 14 februari 2015 om 15:57

zeer mooie klim, wel doen als het weer het toelaat. Ook lekkere afdaling en op de top natuurlijk een wafel meepikken

Tom op 08 september 2014 om 23:50

28 augustus de klim gedaan. Zeer mooi en bij aangenaam weer kunnen rijden. Behoorlijk zwaar, maar zeker te doen. De beloning op de top is geweldig met zicht op de Mont Blanc. Afdaling niet te technisch en goed wegdek. Aanrader.

Paul op 24 augustus 2013 om 16:11

heb hem net gedaan; vond hem behoorlijk zwaar (korte route vanaf de noordkant). Had de pech dat precies op het moment dat ik boven kwam er noodweer losbarstte en dan is de afdaling (kon geen hand meer voor ogen zien) geen pretje. Ik denk dat het vooral op een mooie dag een leuke rit is met mooie uitzichten. Gr Paul