Hoogteprofiel beklimming Schweiberg

De Schweiberg is een echte lopende klim. Nergens is het echt steil, maar door de lengte en continue wisselende steilheid doet deze klim bij veel wielrenners wel echt veel pijn. De beklimming start halverwege de Eperweg tussen Mechelen en Epen. De afslag is niet te missen, volg de borden Schweiberg.

De goed geasfalteerde weg golft door het langgerekte dorpje Schweiberg heen. Zodra je het dorpje uitkomt wordt het met 6% iets steiler. Door de breedte van de weg en de redelijke constante steilheid is de beklimming erg overzichtelijk.

Ruim anderhalve kilometer na de start valt de klim stil. Wie denk er hier te zijn komt van een koude kermis thuis, want 400 meter later begint het sluitstuk. De laatste stukken 8% laat bij velen het moraal knakken. Ideaal om weg te springen als je goed zit! Bovenaan sla je rechtsaf voor de afdaling van de Loorberg, linksaf de afdaling van de Eperheide

24 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de SchweibergRanglijst

#10 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#16 van 190 in Zuid-Limburg

#18 van 254 in Nederland

#579 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Schweiberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Wie is het? op 11 augustus 2019 om 13:19

Heel mooi om te doen, lekker omhoog en buiten een enkel steiler stukje nergens pijnlijke percentages, aan te raden met vrienden

Wietse op 20 augustus 2018 om 20:02

Eén van mijn favoriete klimmen. Mooi asfalt, weinig verkeer en mooie stijgingspercentages waar je je lekker stuk op kunt rijden. Zeker doen doen dus deze klim!

Jaap op 16 oktober 2017 om 08:56

Voor mij een van de mooiste klimmen van Zuid-Limburg. Je klimt door het fraai gelegen gehucht Schweiberg. In het dorp vlakt de boel even af om daarna nog weer even wat steiler te worden. Als je denkt er te zijn, volgt er nog een stukje vals plat. Goede klim om je leeg op te rijden.

Ties op 30 december 2014 om 13:29

Lekker klim om eens flink door te trekken. Niet echt stijl, wel lang, dus asfalt genoeg om te versnellen of je totaaltijd te verbeteren. Halverwege is nu ook een waterbron gemaakt om je bidon te vullen voor degene die het rustig aan doen en van de omgeving willen genieten.

Mark Meijer op 10 augustus 2013 om 14:49

Heerlijke klim op een naar mijn mening rustige weg met mooie stulpjes van huizen aan beidde kanten. Als je denkt dat je klaar bent krijg je nog een leuk stukje klim door het bos!