Hoogteprofiel beklimming Schilberg

Terwijl bijna iedere wielrenner in Slenaken vol gas richting de Loorberg gaat, krijgt de Schilberg maar bar weinig aandacht. Mooie lieve vrouwen zijn nu eenmaal meer in trek dat kleine pittige. De beklimming is een echte kuitenbijter die onder de streep een stuk moeilijker is dan haar dorpsgenoot. Sier- en werkpaden kunnen hier hun eigen beklimming kiezen.

De Schilberg start rechts naast hotel Berg & Dal in Slenaken. Het duistere straatje valt niet erg op. Na enkele meters scheiden de weghelften van elkaar. Geen onverstandige keuze gezien de steilheid die zich snel opdringt aan stoempende wielrenners. Als de weghelften elkaar weer vinden wordt het even makkelijker, maar maak niet de fout om te denken dat je er bijna bent. Sterker nog, je bent pas op de helft. De laatste meters zijn nog aardig pittig. De Schilberg is prima te gebruiken om door te steken richting het Belgische Voerstreek.

32 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de SchilbergRanglijst

#16 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#25 van 190 in Zuid-Limburg

#29 van 254 in Nederland

#609 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Schilberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Thomas op 18 april 2016 om 16:31

Mooie weg! Best wel pittig ook.

Patrick op 04 december 2014 om 09:53

Dit blijft naar mijn mening één van de beste geheimtips als je daar in de buurt aan het fietsen bent.

canyon cf sl 9.0 op 22 augustus 2014 om 14:38

Naar mijn mening valt de staat vh wegdek erg mee. Er is het nodige herstelwerk verricht. Prima te doen zou ik zo zeggen.