Hoogteprofiel beklimming Saint-Roch

Rondom Houffalize zijn maar weinig echt steile beklimmingen te vinden. De Saint-Roch is daar een absolute uitzonderingen op. De explosieve bom klimt tussen de huizen op een gruwelijk wijze het dorp uit. Met slechts 900 meter lengte scoort deze beklimming bijna 170 klimpunten.Volg in Houffalize de weg richting Clervaux en sla na de tank rechtsaf de al zichtbaar steile weg. Een bord waarschuwt voor percentages van 14%, maar de werkelijkheid is nog harder dan dat. Wat is dat toch met bordjes die de verkeerde percentages aangeven?

Direct vanaf de start is duidelijk dat deze muur geen genade kent. Tussen de huizen door klimt de weg in flauwe bochten onder gruwelijke steilheid naar boven. Steeds blij je jezelf weer verbazen dat er nog een stuk steile weg opduikt na een flauwe bocht. Bij het achterlaten van de laatste huizen van Houffalize blijft de Saint-Roch steil. Maar heel erg langzaam wordt het makkelijker. In slechts 900 meter kan deze beklimming je volledig blootleggen.

20 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#55 van 121 in Ardennen

#63 van 293 in België

#428 van 936 in de gehele ranglijst



Reacties

Wat vind jij van de Saint-Roch? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Dick Monster op 25 maart 2019 om 19:56

Afgelopen zaterdag deze klim gereden. Lekker licht schakelen, 34 * 32, en niet te veel naar boven kijken. Dan kom je er wel. Even een selfie voor het kapelletje en dan voorzichtig afdalen naar de fietsmaten die de klim niet aandurfden.

patricia op 22 april 2018 om 15:20

niet alleen op de fiets maar ook te voet is de saint roch een hele klim. omgekeerd is het nog leuker, maar dan wel te voet, met de fiets vind ik dit gevaarlijk. fantastisch om te doen en dan te genieten van de omgeving en de natuur.

Laurens Damvogel op 15 april 2018 om 21:51

Als je zin hebt om je lekker leeg te rijden tegen een muur is dit een mooie kans. Stijl maar wel lekker.

E. Schollaert op 30 maart 2018 om 14:06

Als jullie zoveel belang hechten aan 'juiste cijfers' zouden jullie dat ook kunnen doen voor 'correcte taal' in jullie beschrijving. (Toch maar eens herlezen?) Wat de afstand betreft maken kullie ook niet duidelijk waar precies het begin- en het eindpunt liggen. Op de weg wordt duidelijk 1 km aangegeven. Het 'veel' voor wat betreft 'verkeer' lijkt me ook al relatief: ik heb dit op 28 en 29 maart 2018 gedaan en telkens was ik helemaal alleen op de weg.

gerhard op 17 november 2014 om 23:39

gezellig tijdens Luik Bastenaken

stefaan verkest op 28 mei 2014 om 21:22

Deze klim is heel goed te doen maar valt in de "La chouffe" na meer dan 160 km en dan is het echt afzien geblazen. De kramp komt dan gewoonweg overal opzetten.