Hoogteprofiel beklimming Côte Saint-Léonhard

De Côte Saint-Léonhard (ooik wel Côte de Cherave) is zo'n typische beklimming voor Huy en omstreken. De beklimming is niet bijzonder kort, maar toch verschrikkelijk steil. De beklimming komt qua moeilijkheid nog niet in de buurt van de Thier de Huy, maar deze kuitenbijter moet zeker niet onderschat worden. Wie te enthousiast begint, gaat halverwege de prijs al betalen.

De start van de beklimming is redelijk eenvoudig te vinden. Pak bij de rotonde naast de centrale brug in Huy de het kleine straatje (de enkele weg die niet met borden wordt aangegeven), aan het einde van deze straat begint de beklimming. De brede geasfalteerde weg lijkt in het begin loodrecht omhoog te gaan. Door de breedte en de redelijk recht lopende weg kun je redelijk ver vooruit kijken. De huizen langs de kant van de weg maken het stijgen van de weg overduidelijk. Een mentale klap is het gevolg. Gelukkig wordt het langzaam maar zeker iets makkelijker. 

Wanneer de weg in een lange lome bocht naar links gaat wordt de weg weer bijna vlak. Voor de liefhebber van het steile werk is er nog een toetje. Sla net voor de top linksaf op de verkeersdrempel. Een laatste muur van ruim 200 meter knijpt het laatste stukje overmoed uit je benen.

19 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#7 van 17 rondom Huy

#75 van 121 in Ardennen

#86 van 293 in België

#456 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte Saint-Léonhard? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?