Hoogteprofiel beklimming Rullen-Brabant

De beklimming van Rullen-Brabant is een geliefde doorsteek voor veel wielrenners die vanuit Zuid-Limburg de doorsteek maken naar het zuiden door het Land van Herve en de Voerstreek. De rustige en smalle geasfalteerde weg met enkele huisjes doet veel renners denken aan de Keutenberg, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen deze beklimming wat makkelijker is. Alhoewel, het steile gedeelte van deze beklimming zit in het midden en is veel langer. Voer voor discussie dus!

Wie na Schilberg of Vroelen of Schey de afzink neemt richting Sint Martensvoeren doet zichzelf te kort om niet deze topper op het menu te zetten. Volg de weg richting Sint Pietersvoeren, na dit dorp de weg blijven volgen. Na enkele kilometer zie je een oude (elektro) toren aan de rechterkant van de weg, sla hier rechtsaf. Officieel is de weg alleen van lokale bewoners. Hier start de beklimming.

Na een kleine draai naar links is de volledige beklimming bijna geheel in zicht. Tussen de glooiende weilanden klimt de weg steeds steiler omhoog. Precies tussen twee huizen door is de weg het steilst en raakt hier even de 17% aan. Daarna loopt de beklimming over ruim 400 meter langzaam uit.

24 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#15 van 38 rondom Aubel & Voeren

#185 van 293 in België

#590 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Rullen-Brabant? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Niels op 22 augustus 2016 om 14:28

Een fijne doorsteek naar de nog steilere klimmen meer naar het zuiden toe. Je kunt hem al mooi zien liggen vanaf de doorgaande weg en alhoewel onderaan de klim met de bochtjes tussen de enkele huizen door inderdaad doet denken aan de Keutenberg, lijkt het profiel meer op dat van wat lichtere kuitenbijters in Zuid-Limburg, zoals de Vrouwendelweg. Enorm zwaar wordt het niet, daar het steile gedeelte niet te lang duurt. Ideaal dus om eens je vorm te testen. Wel opletten als je bij de doorgaande N-weg komt: er wordt flink hard door automobilisten gereden en het wegdek aan de zijkanten ligt er niet perfect bij. Het beste is dat je inderdaad na een kilometer linksaf naar Val-Dieu gaat of rechtsaf heerlijk de La Heydt afdalen.

Olivier op 21 oktober 2015 om 19:26

Ik lees dit nu pas terug. Ik bedoelde: Ik wist NIET wat de percentages waren.

Adelaar van de Vogezen op 03 september 2015 om 16:07

Afgelopen weekend voor het eerst hier naar boven gefietst. En zoals Olivier al schrijft, zie je hem mooi liggen aan de rechterkant als je van Sint-Martens-Voeren komt. Op het moment dat je rechtsaf gaat, wordt het al snel flink steil. Als je boven bent, word je beloond met een fantastisch uitzicht. Fietsers die van korte pittige steile klimmetjes houden, zoals de Gulperberg, zullen smullen van deze rustige beklimming. Bovenaan de beklimming kom je uit op een drukke N608. Als je hier recht oversteekt, kun je via een heerlijke afdaling door St Jean-Sart je weg vervolgen richt Val-Dieu

Olivier op 31 augustus 2015 om 09:31

Dit is nog een pittig klimmetje hoor. Ik zag hem al liggen in de verte en sloeg toen rechtsaf de 'straat' in. Start redelijk rustig en ik wist wat de percentages waren, dus ik begon wel iets te snel. Ik kwam nog wel vooruit maar het ging niet snel meer en ik dacht dat het maar max. 10% was waar ik opreed, maar nu zie ik dat het max. 17% is, dus dat was dan meegevallen? Maar leuk klimmetje om je vrienden eraf te rijden, vooral na het steile stuk als ze helemaal kapot zitten.