Hoogteprofiel beklimming Rugweg

De Rugweg is ook wel bekend als het Vijlenerbos en beklimt de Camerig vanaf de zuidkant. De beklimming start nog voor het prachtige Vijlen en loopt richting Vaals. Als de weg buiten het dorp naar links buigt sla je rechtsaf de Rugweg op. Geniet nog even snel van het prachtige uitzicht, want binnen no-time zit je in het bos.

Na de afslag begint de klim goed los te komen. De weg is bijna kaarsrecht, maar het stijgingspercentage fluctueert enorm. Je moet er mee om kunnen gaan. Je zal niet de eerst zijn die zich kapot bijt op deze golvende weg. 

Halverwege rijd je langs het verscholen maar legendarische boscafé het Hijgende Hert. Het laatste gedeelte van de beklimming is erg mild. Bij de t-splitsing kun je rechtsaf slaan richting Epen of linksaf richting Vaals.

31 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#6 van 35 rondom Vaals, Epen & Slenaken

#10 van 190 in Zuid-Limburg

#10 van 254 in Nederland

#552 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Rugweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 04 augustus 2019 om 22:44

Overigens verboden voor verkeer!

Alexander op 04 augustus 2019 om 18:28

Scoort deze beklimming niet meer punten als het startpunt het laatste stukje van de Groenenweg is: 300 mtr. dik 17/18 (?) procent (overigens verboden voor verkeer)

Niek op 12 september 2016 om 13:39

Je beklimt de Camerig vanaf de noordkant als je over de Rugweg rijdt, dus ik vermoed dat de tekst aangepast moet worden.

Bram op 22 juni 2016 om 11:43

Waarom is de Rugweg en Mamelisserweg niet een klim? Mamelis eindigt waar de Rugweg begint? het ligt er alleen aan waar je de rugweg begint maar als je vanuit Mamelis begint dan is het een mooie klim voor op jullie site!