Hoogteprofiel beklimming Rue des Montagnards

De beklimming van de Rue des Montagnards is 1 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 11% een hoogteverschil van 110 meter. De klim ligt in de sector Soumagne & Dison in het Land van Herve & Voerstreek, België. Met o.a. een steilste stuk van 19.6% scoort deze beklimming 174 klimpunten.

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#6 van 35 rondom Soumagne & Dison

#52 van 293 in België

#412 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Rue des Montagnards? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Roger Thijs op 28 april 2019 om 12:37

Rue des Montagnards Als er iets mooi is aan deze klim in Wandre dan is het wel zijn naam. Rue des Montagnards laat niets aan de verbeelding over. De mensen die, lang geleden, niet de middelen of status hadden om zich in de vallei te nestelen moesten het doen met een plekje tegen de berg. Straat van de Bergmennekes dus, en daar is geen letter mee gelogen. Daar waar nu auto’s staan moeten vroeger paard en kar de steilte getrotseerd hebben; een wonder op zich. Tweehonderd meter na het begin van de Rue de la Xhavee sla je links steil omhoog een oprit in waarbij je de eerste keer al meteen gaat inschatten naar welke kant je het beste kunt omvallen. Maar veel ruimte om het antwoord te formuleren is er niet. De rue legt je direct een volgende keuze voor: in het midden van de straat staan ook huizen en je moet of links of rechts de smalle doorgang in. De helling heeft zich ondertussen zonder scrupules met 20% aan je opgedrongen. Natuurlijk sta je op de pedalen, de enige manier om niet achterwaarts van je zadel te glijden. Als er niemand geparkeerd staat heb je geluk. Indien wel is de kans groot dat je je klem rijdt tussen de auto en de gevel. Eenmaal deze passage voorbij is het nog een honderd meter stuipen op de kleinste. De aansluiting op de rechts liggende Xhavee en het vervolg ervan is ondanks zijn pittige stijgingsgraad een zalfje. Tot voor kort waren de laatste meters van de Montagnards volslagen ontdaan van verharding of asfaltering, gecombineerd met een voor deze streken voor de hand liggende stortplaats van de Locals. De gemeenteraadverkiezingen in oktober 2006 hebben voor een artificiële netheid gezorgd die in de komende zes jaar weer vanzelf naar zijn natuurlijke Waalse status zal evolueren. Boven aan de Xhavee kun je meteen links de Tesny afdenderen die in oktober ook al opnieuw geplaveid werd. Maar eerst afwachten hoe lang die riolering bovenaan nog open ligt.

Karsten van der Vlist op 07 juni 2017 om 14:56

Ja deze beklimming is echt een draak! En stond niet eens als beklimming aangegeven in de route!

Louis op 02 juni 2017 om 21:37

Inderdaad het geniep in het laatste deel van de KlimClassic 2017. Zag er velen afstappen. Het steilste stuk staand en dan rustig doorharken naar boven.

Ties op 25 mei 2017 om 16:44

Deze hufter zat dit jaar in de Klim Classic. Na een 100 meters gaat deze killer flink over de 20% maar daarna is het je ritme vinden en rustig naar boven "fietsen". Ik zal hem een volgende keer pas pakken als alle omringende wegen afgesloten zijn.