Hoogteprofiel beklimming Route de la Viste vanuit Maison du Roy

De Route de La Viste vanuit Maison de Roi is echt een pareltje. Deze klim ligt tussen verschillende grote beklimmingen, maar iedereen die van een van de grote cols of beklimmingen terug rijdt naar Guillestre 'moet' deze klim doen. Steil, hard, maar esthetisch ontzettend mooi. Je smeekt als je boven bent voor meer (je benen niet trouwens). 

De klim begint meteen hard, keihard, en als je blij bent dat de steilte afneemt is het nog steeds zeer steil. Dus weinig rust is je gegund in deze klim die over een kleine 2 kilometer door een indrukwekkende rotswand slingert De vlakkere stukken in deze klim zijn slechts broodnodig om de zware meters die volgen door te kunnen komen. Een klim die op de 'monsters' van de Ardennen lijkt, heel wat anders dan die uitputtingsslagen op de grote beklimmingen er vlak naast. 

Het landschap op deze klim is fantastisch en alleen al een reden om via deze 'col' terug naar Guillestre te rijden en niet via de Gorges du Guil, verder op deze weg geen auto's, en geen gevaarlijke tunnels, dus redenen genoeg op deze klim er nog even bij te pakken. 

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#21 van 23 rondom Briançon

#150 van 155 in Franse Alpen

#312 van 346 in Frankrijk

#395 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Route de la Viste vanuit Maison du Roy? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Oscar Jansen op 02 augustus 2017 om 23:23

Zeker een mooie klim; het uitzicht op de gorge de Guil is prachtig. Geen enkele auto ( want die mogen hier niet op) en nauwelijks fietsers. Wel goed uitkijken in de afdaling; veel dennenaalden, denne-appels en steenslag op de weg. Ik reed in ieder geval mijn achterband lek.

Eric op 10 augustus 2015 om 13:30

Een echte aanrader, waarvoor ik Rogier erg bedank. Leuke, rustige weg. Ok, het gaat op en neer. De weg is ook geen Autobahn, maar.... erg rustig, smal en een genot om te fietsen. Het leuke is dat je inderdaad een heel stuk van die drukke RN overlaat. Hierna hoef je nog maar 1 tunnel.. Zoek je het begin? Na Guillestre kom je een viaductje tegen, vlak hiervoor na rechts, Staat zelfs een bord, na de bocht. Echt Frans dus.. gr eric