Hoogteprofiel beklimming Le Rosier Sud

De Rosier Sud is de makkelijkste, maar langste variant van de Rosier. Met 8,5 kilometer is dit een van de langste beklimmingen van de Ardennen. Verwacht hier dus geen klimgeweld, maar een geleidelijke lange beklimming.

Om zoveel mogelijk hoogtemeters te pakken ligt de start van deze beklimming net iets buiten Coo, op de route richting La Gleize. Dit is een redelijk drukke weg. Het verbluffend mooie landschap maakt veel goed. Zodra de weg naar links buigt klim je in gemiddeld 5% naar het dorpje La Gleize. Daar pak je de afslag rechts richting Spa.

De goed geasfalteerde weg kronkelt nu onder zeer milde percentages richting het dorpje Borgoumont. Esthetisch gezien is dit een fantastische beklimming.  Vergeet niet te genieten van de prachtige natuur en uitzichten.

Na het dorpje begint het iets steiler te worden, maar echt pijn zal het zeker niet snel doen. Alhoewel, dat ligt natuurlijk aan je snelheid. Als je wordt getrakteerd op een mooi draaiende bochten nemen de percentages alweer af. Het gehucht Cour zet de start in van het laatste rechte stuk richting de top. Bij de t-splitsing op de top komt de moeilijke Rosier Est van rechts en de prachtige Rosier Nord komt van voren.

24 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#23 van 52 rondom Spa & Stavelot

#38 van 121 in Ardennen

#43 van 293 in België

#400 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Le Rosier Sud? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jez op 19 augustus 2017 om 13:01

Zeker een aanrader. Gestart vanaf de Roannay(weg) die minder druk is dan de andere wegen naar de start van de klim en deze weg loopt langs een erg mooi beekje. Je pakt dan alleen de eerste kilometer niet mee van de klim maar die stelt toch weinig voor. Op een gegeven moment na een kilometer of 5 één van mooiste uitzichten in de buurt.

Gerben op 08 augustus 2016 om 20:18

Is klim in 2 stukken, met best wel een redelijk lang stuk vlak, zelfs beetje afdaling in het midden. Vlak voor Cour weer wat pittiger en daarna laatste stuk lekker opschakelen.

Ties op 13 oktober 2015 om 19:11

Deze als laatste van de 3 Rosiers beklommen en dan voelt die even zwaar als de noord kant. Maar 8 km klimmen op een uurtje van huis is uniek. Mooie geleidelijke klim en een verraderlijk laatste recht stuk, het lijkt vlak maar schijn bedriegt.

Henk Sintnicolaas op 09 februari 2014 om 22:45

Een fantastische beklimming, die ik heel vaak heb beklommen, prachtige vergezichten en daarna een geweldige afdaling via Creppe naar Spa.