Hoogteprofiel beklimming Le Rosier Est

De oostkant van de beklimming van de Rosier staat bekend als dé variant. Het is de kortste van de drie, maar wel de heftigste. De beklimming start in het prachtige plaatsje Ruy, rustig gelegen ver weg van de drukte. De start is erg makkelijk te vinden, volg de borden Spa/Andrimont.

Direct na de start begint het moeilijkste gedeelte van de beklimming. Onderaan tikt de beklimming serieuze percentages aan. In de mooie s-bocht wordt het even makkelijker om daarna weer volop door te gaan. Gelukkig rijd je hier een een prachtig bos die voor wat extra verkoeling zorgt. Bij de prachtige Gîte de Chevrouheid spelen bij warm weer vaak kinderen in een riviertje. Het staat je vrij om bovenaan om te keren om toch ook even kopje onder te gaan.

ls de weg naar links gaat wordt het een stuk makkelijker. Pak hier even goed je rust, want zodra je de eerste huizen van het dorpje Andrimont bereikt gaan de percentages weer omhoog. Slingerend door het dorp kun je even de tussenstand op maken. Je bent pas 2 kilometer op weg en moet nog de helft. Als je het nu al moeilijk hebt is de weg nog lang.

En die tweede helft bestaat uit een hele lange ligt stijgende weg. Voor je gevoel is het bijna niets, maar je klimt hier toch rond de 6%. Na heel lang harken bereik je eindelijk de t-splitsing waar links de makkelijke lange loper Rosier Sud en rechts de esthetische Rosier Nord uitkomt.

33 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Le Rosier Est


Ranglijst

#14 van 52 rondom Spa & Stavelot

#24 van 121 in Ardennen

#25 van 293 in België

#375 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Le Rosier Est? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Alexander op 19 september 2019 om 20:35

In tegenstelling tot de informatie in het filmpje is deze klim niet van drie maar van zes (!) kanten te beklimmen. Het zijn niet drie unieke beklimmingen want alle drie sluiten ze later aan de op de klassieke noord-variant. * De Chemin des Moutons die op deze site vermeld staat, kan je doorsteken via het dorpje Creppe naar de Rosier Nord. * In hartje Spa volg je de Rue du Waux Hall alsmaar rechtdoor, die dus ook weer aansluit op de klassieke nord beklimming. * De laatste is bij het uitrijden van Spa via de N62 krijg je een kruising waar je rechts gaat: Chemin des Fontaines, en je raadt het al ook deze word opgenomen in de Col du Rosier Nord.

Jonathan op 01 juni 2019 om 08:28

Ondanks dat deze de zwaarste variant is, heb ik het deze week toch moeilijker gehad met de Rosier Nord die 6 km lang is en niet zoveel minder steil is. Kan ook liggen aan het feit dat ik de Est aan het begin van mijn ronde deed en eindigde met de Nord en dat de benen al flink wat vermoeid waren. Beide wel prachtige beklimmingen. Topstreek.

Andre op 11 juli 2017 om 08:34

Mooie klim , rustig en weinig verkeer. Lekker knallen als je dat wilt met variatie in stijgingspercentage ????

B op 08 juni 2017 om 20:35

Vond deze na 55km makkelijker te verteren dan de Rosier Nord na 8km op de teller. De helft vanaf onder is nu opnieuw geasfalteerd

Joep op 06 juni 2017 om 00:05

4 juni (TBT2017) gefietst let op ze zijn hier met de weg bezig, wel te fietsen maar een zijde licht open. De ene kant is al vernieuwd en ligt erg glad bij. Niet ideaal om af te dalen bij nat weer maar och wel heerlijk om op omhoog te rijden.

Michel op 13 april 2017 om 16:11

super beklimming, wegdek is helaas niet meer al te best.

Jasper op 17 september 2016 om 11:39

Van heel de Ardennen in de streek rond Spa en Stoumont één van de beste hellingen, zo niet de beste, samen met de Rosier Nord :D

Rik op 25 juni 2016 om 22:45

Zeer mooie en lopende beklimming die perfect te gebruiken is als training voor het hooggebergte

Ties op 13 oktober 2015 om 19:16

Stevige klim en te lang (voor mij althans) om vol door te stoempen tot de top. Maar een lekkere klim om te kijken waar je grenzen liggen.

Satya op 10 juli 2015 om 00:01

Een prachtklim die zeker de moeite waard is. Na het dorpje kun je heerlijk doortrappen op een mooie snelheid

kleber op 06 augustus 2014 om 15:09

Voor mij als klimmer in hart en nieren een absolute aanrader!