Hoogteprofiel beklimming Roche-à-Frêne

De Roche-à-Frêne hoef je maar één keer gedaan te hebben om voor altijd te herinneren. Deze stevige beklimming loopt rechtuit door een prachtig langgerekt dal omhoog onder niet te onderschatten percentages. Je zult niet de eerste zijn die zich volledig verkijkt op deze beklimming. Beroemd is de Roche-à-Frêne zeker niet, maar in elke toertocht waarin hij zit (bijvoorbeeld Fleche Wallone) is deze beklimming oorzaak van menig gesprek.

De beklimming is gemakkelijk te vinden, volg de bordjes richting het dorpje Roche-à-Frêne op de doorgaande weg tussen Bomal en Manhay (N806). De beklimming begint rustig en mooi. In volle glorie kronkelt de weg langs de oude huizen van Roche-à-Frêne, om daarna snel richting de 10% te klimmen.

Probeer zo snel mogelijk je eigen ritme te pakken, want wie denkt hier boven zijn macht aan te kunnen blijven haken komt van een koude kermis thuis. Ruim anderhalve kilometer geeft de klim aan steilheid bijna niets meer prijs. Het devies is dus op souplesse naar boven en genieten van de prachtige omgeving. Dit is een absolute topper.

28 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#16 van 121 in Ardennen

#16 van 293 in België

#355 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Roche-à-Frêne? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Roger op 23 augustus 2019 om 18:08

Wegdek ligt er weer prima bij, maar wat een klim met geweldig uitzicht.

Thijs Vandoren op 06 augustus 2017 om 20:29

Wat Guy zegt, klopt als een bus: de wegenwerken strooien roet in het eten. Ik ben echter blijven rijden en de dikke kiezel (die op sommige stukken mooi aangedrukt liggen, maar soms ook helemaal niet) maken het klimwerk tot een echte helletocht. Voor de liefhebbers van graveltochten een tophelling! (En met Schwalbe Durano Plus ook te doen dus.)

Guy op 29 juli 2017 om 01:57

Prachtig klim, maar behoorlijk pittig ( blijft steil tot de top ). Zéér rustige omgeving, weinig verkeer. Juli 2017: wegenwerken: na een paar honderd meter wegdek volledig opengebroken en bezaaid met dikke keien. Gevolg: te voet verder tot aan het volgend dorpje, geen fietsen meer mogelijk.

Pieter op 31 maart 2014 om 19:16

Deze klim kun je mooi pakken na de Col du Rideux-Nord. Heb je twee toppers vlak na elkaar. Schitterende omgeving!