Hoogteprofiel beklimming Risoul

Risoul is een van die klimmen rondom Briançon die bij locals zeer bekend is maar door toeristen nauwelijks gereden wordt. Logisch want Risoul heeft een zware concurrentie qua beroemde cols om zich heen. Toch is Risoul meerdere keren het strijdtoneel geweest van belangrijke wedstrijden zoals de in Dauphiné of de Giro. In 2014 is Risoul de finale in de 14e etappe van de Tour de France.

De klim naar Risoul is super gelijkmatig, loopt over fantastisch asfalt en de weg is extreem rustig in de zomer. Ook is de klim met zijn twaalf kilometer goed te doen. Deze klim is prima op een dag te combineren met de Col de Vars, Ceillac of waarom niet de Izoard. De weg wijst helemaal voor zich, vanuit Guillestre is het simpelweg de borden naar Risoul volgen. Heb je net voor Guillestre al genoeg van die drukke route nationaal kun jij ook bij de camping afslaan en door een minder drukke weg richting de klim rijden. De klim zelf is super gelijkmatig, dus met een rustig en gestaag tempo komt iedereen boven.

19 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de RisoulRanglijst

#6 van 23 rondom Briançon

#62 van 155 in Franse Alpen

#94 van 346 in Frankrijk

#125 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Risoul? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Eric op 10 augustus 2015 om 14:02

Ram........ omhoog op een weg die na de twee dorpjes continue is. Ikzelf heb hier niet zoveel mee. Het is meer een conditie test. Geen mooie uitzichten, geen afwisseling. Mocht je echter een mooie test zoeken, dan is er geen betere in de buurt. Het asfalt is heerlijk. Het stijgen heel continue. Misschien heel leuk, om net zoals de cyclo hier in de buurt aan de L'Izoard te plakken.... Daarna weer lekker terug naar Guillestre, rammen over het mooie asfalt. Have fun, gr eric