Hoogteprofiel beklimming Riekestraat

De Riekestraat is een totaal onbekende meesterwerk aan de zuidkant van de Hotondberg. Waar veel wielrenners kiezen voor de drukke en oninspirerende N36, is de Riekestraat het absolute tegenovergestelde. Deze kleine geasfalteerde weg kronkelt in alle stilte onder gruwelijke percentages naar boven. Als hier kasseien hadden gelegen, was dit zonder meer uitgeroepen tot de meest beruchte beklimming van de streek. Maar vergis je niet, ook zonder kasseien behoort deze beklimming qua moeilijkheid tot de absolute top van de Vlaamse Ardennen.

Fiets in het gehucht Klijpen bij de grote kruising de Mussenstraat in. De beklimming start bij de eerste afslag links. Direct heb je een prachtig uitzicht op de Hotondberg. Na 500 meter vals plat sla je net voor de witte boerderij rechtsaf de Riekestraat in. Slingerend tussen de landbouwvelden  begint het weggetje flink te stijgen. Ruim 500 meter lang klimt de weg gemiddeld 10%, maar bij het inrijden van het bos wordt je getrakteerd op een stuk van tegen de 17%!

In het bos gaan de percentages maar heel langzaam naar beneden. Bij het bereiken van de grote weg sla je rechtsaf voor de laatste extra hoogtemeters. Maar weinig mensen zullen deze beklimming maar één keer fietsen. De Riekestraat is dé verborgen parel van Vlaanderen.

31 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#2 van 72 in Vlaamse Ardennen

#76 van 293 in België

#444 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Riekestraat? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
timon op 24 april 2018 om 15:14

qua profiel lijkt deze klim veel op de Mur van Huy zeg! en dat in de Vlaamse Ardennen!

timon op 24 april 2018 om 15:14

qua profiel lijkt deze klim veel op de Mur van Huy zeg! en dat in de Vlaamse Ardennen!

MB218 op 15 februari 2018 om 09:21

zeer mooie klim, een 100- tal meter na de S bocht krijg je een voorproefje van wat komen gaat.... Na een minder stijl stukje, begint het echte werk, met het zwaartepunt vooraan in het bos. Ik rijd de Riekestraat een 30-tal keer per jaar op en zie hier zelden een collega wielertoerist. Behoorlijk ondergewaardeerd dus.

MB218 op 15 februari 2018 om 09:18

zeer mooie klim, een 100- tal meter na de S bocht krijgt een voorproefje van wat komen gaat.... Na een minder stijl stukje, begint het echte werk, met het zwaartepunt vooraan in het bos. Ik rijd de Riekestraat een 30-tal keer per jaar op en zie hier zelden een collega wielertoerist. Behoorlijk ondergewaardeerd dus.

VDJ op 23 augustus 2017 om 15:52

Inderdaad een zeer mooie helling. Recent gereden, een laag prachtig asfalt en prachtig uitzicht. Mooi alternatief (iets minder lastig dan ook) via Bierlinkstraat en Schapenberg. Helling wordt ( beide varianten) ook wel schapenberg genoemd. 1 opmerking, het hoogteprofiel op deze site is niet volledig juist, in het middendeel zit een vlak deel ( zelfs licht dalend) net voor het steile deel in het bos...

Ramon op 07 maart 2017 om 21:28

Schitterende klim! Afgelopen weekend voor het eerst op gefietst en er zullen vast en zeker nog meerdere keren volgen. Wanneer je in het begin te hard van start gaat betaal je dat op het einde dubbel en dwars terug! Je kan jezelf helemaal leegtrekken, prachtig! Voor mij de mooiste beklimming tot nu toe!

Jean-Pierre Degroote op 25 februari 2017 om 15:21

Geboren en getogen aan de Klijpe, dus graag dorpje Klijpen aanpassen naar gehucht Klijpe, we zijn (jammer genoeg) deel van Ronse.