Hoogteprofiel beklimming Ravin de Nierbonchera

Aywaille kent zo extreem veel mooie beklimmingen, dat wielrenners hier een volle dag mee zouden kunnen vullen. Niet alleen de bekende beklimmingen als de Chambralles en de Côte de Kin zijn te beklimmen, Er is ook altijd weer wat nieuws te ontdekken. Zo ook het Ravin de Nierbonchera. Totaal onbekend bij fietsers, maar een echte beauty in een bijzonder jasje. De beklimming loopt namelijk door een steil ravijn-achtig dal richting Sprimont.

De beklimming start net iets buiten Aywaille na de brug richting Sprimont.Sla na de grote lange bocht rechtaf, het start direct te klimmen. Na de eerste meters begrijp je direct de naamgeving van de beklimming. Het klimt pittig door en bij het inrijden van het bos gaat het nog een tandje steiler omhoog.

Pak in het dorpje de eerste of tweede afslag links om door te steken naar de grote weg. De weg rechtdoor is permanent afgesloten met een vangrail. De laatste kilometer loopt over deze drukke weg naar boven. De top kan je bekend voorkomen, hier kom je normaal van rechts na het beklimmen van de Redoute.

34 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#9 van 21 rondom Aywaille & Durbuy

#58 van 121 in Ardennen

#66 van 293 in België

#433 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Ravin de Nierbonchera? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?