Hoogteprofiel beklimming Col de portet d'Aspet

Vanuit Aspet is de weg plat, heel plat. Maar de hoogtemeters moeten toch gemaakt worden. Dus is de rekensom snel gemaakt, hoe vlakker de aanloop hoe steiler het hogerop zal worden. En het wordt dan ook flink steil in die laatste paar kilometers. Alhoewel de gemidelde steilte niet boven de 11,4 uitkomt (wat al heel wat is), stukken tot 14 procent moeten overwonnen worden. Het wordt pas steil vanaf de afslag col de Menté.

Als je via dezelfde weg afdaalt zul je weinig plezier beleven, of veel risico moeten nemen, want de afdaling van de steile kilometers zijn gevaarlijk en niet echt leuk, en daarna is het vlak, ook matig dalen...

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#12 van 14 rondom Ariège

#29 van 33 in Pyreneeën

#140 van 346 in Frankrijk

#177 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de portet d'Aspet? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jan op 06 november 2016 om 12:07

Vanaf de afslag col de Menté is het een korte venijnige klim. Ik vind het moeilijk te bepalen hoe deze te nemen.Vol erop, of gedoseerd. Als het je eerste klim van de dag is dan kan je best vol gaan, maar je hartslag schiet dan ook omhoog. Er zijn twee stukken met 17% (volgens de borden). De afdaling terug naar Aspet is inderdaad best link. Niet voor niets dat dit Fabio Casartelli fataal is geworden.

Jasper op 25 juli 2016 om 13:52

Ik had deze kant als afdaling. Als klim waarschijnlijk veel zwaarder dan de westelijke kant vanuit Audressein. Enige voordeel is de beschutting tegen de zon in de verkoelende kloof. Linke, technische afdaling. Als je de remmen even loslaat zit je zo op de 70. Pas op voor plekken die lang nat blijven onder de bomen!

tommie134 op 16 juli 2015 om 00:43

Heb in 2010 hier de Tour zien langskomen; fantastisch!!!