Hoogteprofiel beklimming Port de Balès

Dit is een echt lastige klim. De weg omhoog is lang en de steiltes wisselen behoorlijk. Af en toe sta je echt tegen muren aan te vechten. Hier is het geheim om een goed ritme te vinden, maar dat is niet makkelijk. Je kunt het natuurlijk ook anders zien. Een col met veel steile percentages waartussen je ook minder steile stukken hebt om helemaal bij te komen. 

32 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#3 van 14 rondom Ariège

#10 van 33 in Pyreneeën

#41 van 346 in Frankrijk

#58 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Port de Balès ? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jan op 06 november 2016 om 11:51

Geweldige col. Ik vind het één van de mooiste. Lekker lang en steeds wat zwaarder. Met mooie vergezichten, koeien op de weg (niet altijd leuk overigens). En zeker van deze kant een echte uitdaging. Heb hem nu drie keer gedaan, maar het is soms wel even zoeken naar de toegang van de col.

Jasper op 02 augustus 2016 om 23:43

Dit was mijn eerste Hors Categorie, buitencategorie dus en die status heeft ie niet voor niets. Al die muren ben ik ook tegen gekomen. Volgende km à 8% betekent dus vaak eerst een vrij plat stuk en dan de meters weer goedmaken met +10%. Ook in de km's van 10 en 11% gemiddeld is dat het geval. Op een gegeven moment voelde ik uit het zadel mijn achterwiel zelfs doorspinnen door de steile helling. Onderweg kom je koeien en geiten tegen. Ik ben heel wat afstappers voorbij gereden en anderen die totaal geparkeerd stonden. Rond de 1.580m ong. zit een omslagpunt. Ik dacht het ook ff niet meer te redden, maar de weg maakt een lichte bocht naar rechts, langs een opvallende rotspartij zo het gedeelte op boven de boomgrens. Daar kan je dan weer herstellen voor de laatste 2,5 km. Boven is het uitzicht, bij mooi weer, fantastisch! Oh ja pas op in de afdaling naar Bagnères. Het is niet meer dan een geasfalteerd geitenpad en ik kwam bijna ten val door een overstekende kudde.