Hoogteprofiel beklimming Plateau de Beille

Lang steil en onregelmatig. drie ingrediënten die al aardig wat wielrenners op un kniën hebben gedwongen. Dit is een van de grote heftige beklimmingen van de Pyreneeën. deze klim wordt door veel renners als een van de zwaarste cols ooit gereden.Een echte scherprechter. In 2015 in de finale van de 12e etappe van de Tour de France. 

30 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#1 van 14 rondom Ariège

#8 van 33 in Pyreneeën

#30 van 346 in Frankrijk

#43 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Plateau de Beille? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Michel Nales op 20 juli 2019 om 17:55

Prachtige klim met redelijk veel schaduw wat heerlijk is , ook al is vermeld dat dit een super rustige route is eindigend op een grote hoge lege vlakte. enige min puntje is de aanrij route over de grote weg tot de afslag naar de klim, deze is mega druk en is de doorgaande weg van af Andorra.

Harold op 11 december 2015 om 09:00

Een echt geweldige klim, ik heb deze klim meerdere keren gefietst zo ook afgelopen zomer 2015 rond de tour etappe. Het asfalt ligt er mooi bij, op enkele plekken ligt er misschien wat split in de bochten maar dit is te verwaarlozen. Daarnaast komt er gewoon er amper verkeer omdat het een doodlopende weg is. Het kan er wel drukkend warm zijn in de Pyreneeën, maar werkelijk een schitterende omgeving om te fietsen met veel mooie klimmetjes in de omgeving.