Hoogteprofiel beklimming Planck

De Planck is een eshetisch mooie beklimming die eindigt op de grens tussen Nederland en België. Enig nadeel is dat de lokale bevolking deze weg vaak als racebaan gebruit. Volg in Sint Pieters Voeren de bordjes richting Crutzberg of de Planck, de beklimming start na het spoorwegviaduct. De eerste 500 meter klimmen in een gelijkmatig tempo richting de haarspeldbocht combinatie. Het asfalt is goed, de klim loopt lekker; dit is echt genieten. 

Direct na de tweede bocht ligt het steilste stuk van de beklimming. Wie hier de gashendel hier volledig openzet moet zichzelf goed bedenken dat het nog bijna een kilometer nar de top is. Onder nog steeds flinke percentages klimt de weg door het bos in. Pas bij het bereiken van de eerste huizen wordt het makkelijker. De top ligt middenin het dorp.

25 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#18 van 38 rondom Aubel & Voeren

#194 van 293 in België

#605 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Planck? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
MARC op 26 juni 2017 om 17:13

prachtige zeer Frans aandoende cote. Persoonlijk vind ik em mooier dan welke klim in Limburg dan ook. Tip: klim in Slenaken de Schilberg op. Op de Top groete weg oversteken en smal weggetje rechtdoor pakken: de afdaling van Ulvend volgt dan . Beneden links aanhouden richting Aubel en vervolgens de borden de Planck volgen. Prachtig lusje en mooi uitstapje als je dagje Limburg rijdt.

Thomas op 10 april 2016 om 20:38

Mooie en rustige weg, vrij gemakkelijk.

Joris op 10 augustus 2015 om 19:44

Zelfs op de drukkere dagen is het op deze weg vrij rustig, daar de doorgaande weg naar Aubel een paar honderd meter ernaast ligt. Wegdek is prima, uitzicht mooi en hij loopt inderdaad zeer geleidelijk omhoog. Leuke klim om te combineren als u via Noorbeek naar Slenaken gaat.

Ties op 14 januari 2015 om 12:16

Een van de beste beklimmingen in de grensstreek van België qua wegdek. Meerdere keren beklommen en niks gemerkt van een racebaan.