Hoogteprofiel beklimming Pila

De beklimming van de Pila is 17 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.2% een hoogteverschil van 1227 meter. De klim ligt in de sector Valle d'Aosta in de Italiaanse Alpen, Italië. Met o.a. een steilste stuk van 9.2% scoort deze beklimming 1136 klimpunten.

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 4 rondom Valle d'Aosta

#13 van 24 in Italiaanse Alpen

#13 van 25 in Italië

#57 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Pila? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jeroen op 29 juli 2019 om 19:45

Ik ben vandaag, 29-7-2019, vanuit Centro Sportivo ongeveer vertrokken en van daaruit was het 22k naar de top hoewel de eerste paar kilometers dan redelijk vlak zijn. Maar daarna begon de klim vrij snel. Weg is redelijk goed, zeker om te klimmen en vandaag weinig verkeer dus dat was ook prima. De klim voelde zwaarder aan dan de grafiek aangeeft, het lijkt inderdaad of er steile(re) stukken tussenzitten en wat vlakkere zodat je gemiddeld op de 7-9% uitkomt. Wel een leuke klim en eenmaal boven mooie uitzicht op de bergen daar (waar wij al paar hikes hebben gedaan). Op de top zitten aantal restaurantjes en barretjes dus genoeg mogelijkheid om even bij te komen, indien nodig, en wat te drinken en/of te eten. De afdaling eerste stuk hetzelfde gedaan, maar daarna gekozen voor richting Charvensod om zodoende niet 2x zelfde stuk te hoeven doen. Weg omlaag blijft wel beetje opletten met wegdek maar vond ‘m goed te doen. Kortom leuke klim als je in (de buurt van) Aosta bent!!

Michel van Eijk op 24 juli 2019 om 10:15

Maximaal 9.2 % wordt gesteld. Nou in de eerste 8 km vaak stukken van 10 11 procent. Gemm over telkens 1 km kan dan wel uitkomen op 9.2. Desalnietemin een mooie col.

Timo op 28 juli 2018 om 07:12

Een pittige beklimming vooral aan de voet is het best wel steil. Het mooie aan deze beklimming is dat er weinig tot geen verkeer is maar ik vond het wel een lelijke klim met weinig uitzichten en het eindigt in een niet zo bijzondere ski dorp.