Hoogteprofiel beklimming Rue de la Pierre Blanche

De Rue de la Pierre Blanche ligt precies tussen de haarspeldkoningin Côte de la Casmatrie en de stille Chemin de la Lemmetrie. Waar de andere beklimmingen het misschien winnen op schoonheid, is de Pierre Blanche veruit het moeilijkste alternatief. Deze kuitenbijter komt over een stuk van 400 meter niet onder de 13% en tikt even ruim 18% aan!

De beklimming start bij de afslag van het hotel Château des Thermes tussen Chaudfontaine richting Angleur. Pak na de spoorwegtunnel de eerste afslag rechts richting de militaire begraafplaats. Na de bocht is het meteen raak. Het bordje dat waarschuwt voor percentages tot 18% staat er tevergeefs, de benen hadden dit waarschijnlijk al door. In een hele lange bocht blijft het vreselijk harken.

Het mooie aan deze beklimming is dat het na het steile stuk ruim een kilometer flink blijft doorklimmen met gemiddeld 7%. Halverwege kun je ook de afslag nemen richting de militaire begraafplaats, dit maakt voor de moeilijkheid niet veel uit.

18 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#4 van 35 rondom Soumagne & Dison

#37 van 293 in België

#391 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Rue de la Pierre Blanche? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 15 mei 2015 om 07:06

Deze klim gedaan en na het steile gedeelte overgestapt op de Côte de la Casmatrie. Als je wilt weten hoe het is om te sterven op 400 meter, moet je deze klim nemen. Lichtste verzet, stapvoets, meer zat er voor mij niet in. Bovenaan het steile gedeelte rechts afgeslagen en het tweede gedeelte van de Côte de la Casmatrie genomen, wat een verademing als je net uit de hel komt.