Hoogteprofiel beklimming Petit Ballon vanuit Sondernach

De beklimming van de Petit Ballon vanuit Sondernach is 9.5 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.5% een hoogteverschil van 619 meter. De klim ligt in de sector Grote Vogezen in de Vogezen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 9% scoort deze beklimming 519 klimpunten.

30 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#14 van 34 rondom Grote Vogezen

#14 van 35 in Vogezen

#166 van 346 in Frankrijk

#203 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Petit Ballon vanuit Sondernach? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Hayes op 10 november 2017 om 15:32

Ik moet sommige vorige meningen bijtreden: heel slecht wegdek en eigenlijk ook weinig te zien. Me laten verleiden door de naam... De afdaling naar Munster is inderdaad écht niet leuk. Het slechte wegdek verhindert je van ook maar even te ontspannen. Ik was oprecht blij dat ik beneden was.

Mario op 23 oktober 2017 om 10:06

Afdaling naar Wasserbourg / Wihr-au-val 21 okt 2017 hier geweest. Op de route naar Wasserbourg is onlangs aan het wegdek gewerkt. Dat heeft geresulteerd in vele plakaten op het wegdek met een dikke laag plakkerig grind. Levensgevaarlijke met afdalen. Dus: nog een paar maanden wachten totdat het grind is ingereden.

Jaap op 04 oktober 2017 om 09:39

In juli opgereden. Het is even zoeken, maar vermits je van te voren de route bekeken hebt, is het niet nodig om hier verkeerd te rijden. Zeker doordeweeks kom je nauwelijks wat tegen behoudens een tractor. Bij vlagen even steil, het wegdek is af en toe echt vervelend. Afdalen zal hier geen pretje zijn. Lange tijd zie je niet goed waar je heen rijdt, maar ineens ben je boven. Bovenop kan het winderig zijn, reden om snel weer af te dalen. Pas op. Doordeweeks is het zo rustig dat wild zich hier prettig voelt. Laat je niet onprettig verrassen door een Edelhert dat weiger plaats te maken voor je.

Gerard op 18 juni 2017 om 22:52

Zeer slechte weg met veel spilt. Slecht aangegeven en voor je het weet rijd je een doodlopende weg in.De klim vanaf Luttenbach is qua wegdek niet veel beter, maar goed te rijden en is best pittig. Vooral voor de laatste bocht naar de top, is 12%. Mooi om een keer gereden te hebben, maar de Fransen vinden het schijnbaar niet de moeite waard om fatsoenlijke bebording te plaatsen en het wegdek iets te verbeteren.

Zoef, op 13 september 2016 om 06:49

Eerste kilometers minder zwaar dan aangegeven op het profiel.Rot slecht wegdek. Veel recuperatie stukken. Op 53 min boven op een rustig tempo. Mooi zicht op de top en heel druk. Afgedaald naar Munster en hier helaas NIET van kunnen genieten omwille van de staat van het wegdek , de drukte en de breedte van de we. Tijdens de afdaling 2 maal moeten stoppen met kramp in de handen van het remmen. Mijn advies niet beklimmen , niets memorabel aan , dewe bekim je alleen voor de naam niet voor je plezier....

Evert op 04 september 2016 om 12:57

Mooie, geleidelijke klim met prachtig uitzicht op de top. Soms oppassen dat je niet per ongeluk één van de vele doodlopende weggetjes inslaat. Het onderste stukje bij Sondernach werd tijdens de tour van 2014 (als afdaling) volgens mij via de andere weg genomen die meteen uitkomt aan de voet van de Platzerwasel.

Marijn op 20 september 2015 om 22:36

Als afdaling is deze niet echt relaxt. Je moet continue goed op de weg letten omdat er regelmatig slechte stukken en gaten tussen zitten. De laatste paar kilometer bij Sondernach wordt het zelfs heel slecht. Daar zul je op de rechte stukken ook regelmatig vol in de remmen moeten...

Arnoud op 08 juni 2015 om 18:13

Geleidelijk, vrij lange stukken tussen haarspeld bochten. Prima te doen en een makkelijke variant vergeleken met Wasserbourgh en Munster