Hoogteprofiel beklimming Petit Ballon

De beklimming van de Petit Ballon is 14.2 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 6% een hoogteverschil van 852 meter. De klim ligt in de sector Grote Vogezen in de Vogezen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 11% scoort deze beklimming 778 klimpunten.


33 hotels en appartementen in de buurt gevonden


Ranglijst

#5 van 34 rondom Grote Vogezen

#5 van 35 in Vogezen

#96 van 346 in Frankrijk

#127 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Petit Ballon? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Mario op 23 oktober 2017 om 10:02

Wasserbourg / Wihr-au-val 21 okt 2017 de beklimming vanuit Wasserbourg ondernomen. Er is onlangs aan het wegdek gewerkt. Dat heeft geresulteerd in vele plakaten op het wegdek met een dikke laag plakkerig grind. Levensgevaarlijke met afdalen. Maar ook storend tijdens het klimmen, de steentjes blijven aan je banden plakken. Wij reden die stukken door de berm omhoog. Dus: nog een paar maanden wachten totdat het grind is ingereden.

ThiemoProCycling op 22 september 2017 om 18:09

Heerlijke klim! Als je al 5km rustig aan het klimmen bent,voelen de 2km's aan 11% moordend aan maar je kan wel een strak ritme vasthouden en doorklimmen. De laatste kilometers zijn nog een pak steiler dan je zou denken,maar wel te doen!

Jelle op 31 juli 2017 om 12:09

Beklimmen vanuit Wihr-au-val (eigenlijk wasserbourg). Deze klim dus Afdalen naar Sondernach (deze afdaling is het meest veilig, beter wegdek) vanuit Sodernach kan je weer naar Munster of gelijk links de platzerwasel. Petit ballon Platzerwasel is een pittige combi

Joëy op 31 juli 2017 om 10:56

Ik ga eind augustus naar de Vogezen om te fietsen, raden jullie mij de petit ballon vanuit Wihr-au-val aan of vanuit Munster?

Le Professeur op 24 juli 2017 om 18:53

Petit Ballon vanuit Whir au Val. Wordt mooi ingeleid met een soort interval van afwisselend steeds steilere stukken en dan nagenoeg even vlak. In Wasserbruch gaf mn garmin tussen 13 en 14% aan, in ieder geval flink heftig, ook de laatste km zijn stevig. Afdaling naar Sondernach en dan met 50 km/uur licht dalend naar de camping in Wihr terug. Superklim.

Jasper op 11 september 2015 om 14:31

Zeeeeer zware klim voor een niet-geoefend klimmer zoals ik! Mijn 5e col was het eergisteren in 3 dagen tijd (in totaal 7 cols op 4 dagen: 1-2-3-1) en het was toch echt wel afzien terwijl de warmte het er niet makkelijker op maakte. Vanaf Wasserbourg botst ge gwn direct op een ganse muur en da blijft maar doorgaan, nooit echt grote recuperatiestukken, dus afzien tot aan de top...Maar het was wel een mooie col en echt de moeite waard om ooit eens te hebben gedaan :)

Arnoud op 08 juni 2015 om 18:11

Vanuit Whir au Val 6km lekker warm fietsen op vals plat naar Wasserbourgh. Dan is het direct aan de bak, in het dorp zelf twee stukken van 12%. Kort, maar heftig. Na deze twee kilometer, want ook na het dorp is het nog even steil, vlak het af wat als een verademing voelt. Daarna wordt het eigenlijk niet meer echt zwaar. Voor mij de beste kant vanwege de steile stukken vanaf het begin. Vanuit Munster of Sondernach (de andere kant) is het allemaal redelijk geleidelijk rond de 6%.