Hoogteprofiel beklimming Passo Gavia vanuit Bormio

De beklimming van de Passo Gavia vanuit Bormio is 24.5 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.8% een hoogteverschil van 1419 meter. De klim ligt in de sector Lombardije in de Italiaanse Alpen, Italië. Met o.a. een steilste stuk van 10.5% scoort deze beklimming 1245 klimpunten.

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#5 van 14 rondom Lombardije

#11 van 24 in Italiaanse Alpen

#11 van 25 in Italië

#44 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Passo Gavia vanuit Bormio? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Marcel op 18 juli 2019 om 17:22

Geklommen vanuit Bormio vandaag. Het begint al best wel heftig voor de echte beklimming start. Vanuit Bormio kom je door een aantal dorpjes heen waar de weg ook niet bepaald vlak is. Als het dan zover is en je de eerste haarspeldbocht krijgt gaat t genieten beginnen. Het is inderdaad veel rustiger op de weg dan de stelvio. De weg is wel aanzienlijk minder van kwaliteit en het blijft opletten geblazen, zeker in de afdaling. Maar wat een mooie beklimming. Tuurlijk, steil zo nu en dan maar prima te doen. De laatste 2 kilometer langs het meertje en door het dak zijn geweldig. En ineens is daar dan de top. Koffie en gebak doen op de top. Er is daar 1 restaurant, iets andes dan de gekkeboel op de top van de stelvio. Helaas het papiergeld uit de rugzak gehaald en je kunt daar klaarblijkelijk niet pinnen. Dan maar zonder naar beneden. Maar let op Een uitdagende afdaling met al die gaten en scheuren in het wegdek. Maar in 1 woord: Geweldig !

D.J.Lagerweij op 05 september 2017 om 15:58

Vandaag deze gefietst, op de mtb. Was goed te doen alleen zitten er verradelijke stukken in qua klimmen en dan is het fijn dat mtb nog een paar 'paniektandwieltjes' over heeft. Wegdek is niet 'je van het', met racer opletten, mtb minder problemen. Wel een geweldig uitzicht!!

Celmar op 30 juli 2017 om 17:57

Net geplaatst stukje van mij hieronder gaat nergens over. Ik was in de war met de Stelvio vanuit Bormio. Ik kan het zelf niet verwijderen. Excuses

Celmar op 30 juli 2017 om 17:18

Vandaag beklommen. Prachtige klim. Aanrader. Paar correcties: afstand volgens Strava is 21,7km, hoogteverschil 1797m en stijlste stuk is 14% (staat op de weg aangegeven). Klim is iets makkelijker dan vanuit Prato vanwege de paar min of meer vlakke stukken die er in zitten en zelfs nog een kleine afdaling. Maar het blijft een stevige klim.

Bart op 20 juli 2017 om 13:33

30 jaar geleden was de Gavia aan de zuidkant nog een onverhard karrepad met gras in het midden... zal ik nooit vergeten

Ro op 14 juni 2017 om 23:30

de Gavia wordt gegeven voor 5,8% gemiddeld en als "makkelijk" door sommigen. Nu is dat laatste erg persoonlijk en sterk afhankelijk van je ervaring en persoonlijke omstandigheden. De klim is lang en grotendeels schitterend qua natuur. haarspelbochtend afgewisseld met lange stroken. De 5,8% is misleidend. Rekentechnisch ongetwijfeld correct, maar vlakkere stukken of zelfs korte momenten van dalen worden gecompenseerd door steile stukken. In combinatie met het zeer slechte wegdek maakt het de klim lastiger dan hij op papier lijkt.

Hubert op 21 september 2016 om 10:21

Het eerste deel tot het dorp Santa caterina di Valfurva is niet mooi. Aan het einde van het dorp bij het blauwe bord van de Pas begint het bos en vanaf dan is het een hele mooie route (laatste 12,5 km). Het wegdek is op veel plaatsen wel heel erg slecht. Op de top kun je een petitie ondertekenen om te vragen te weg te vernieuwen. Een paar km onder de pas lijkt het wel of je er al bent. Aan de linkerklant staat een monument voor de eerste wereldoorlog, een zuil met een adelaar erop. Hier moet je dus nog even doorrijden. vanaf dan blijft het wel bijna vlak. Dus kun je nog versnellen.

Bert Noordberger op 03 augustus 2016 om 13:41

Ik heb reeds de Gavia vanuit Bormio (24.5 km) 4x beklommen. Ik vind hem niet zwaar, Alleen de laatste 4 km is een bijzonder slecht wegdek.Ik heb 4x de Granfondo StelvioSantini gereden.Ik heb hem met mooi en slecht weer beklommen. Meestal verblijf ik dan een week in Bormio.Op mijn vrije dagen beklim ik dan de Stelvio of de Gavia. Maar de Mortirolo is echt een GEMEEN geval.(13.4 km lang gemiddeld 10.2 %)

Hans op 03 februari 2016 om 00:24

Geen ervaring maar een vraag: jullie geven aan dat de klim 24,6 km lang is, maar de grafiek gaat maar tot 18 km. Mis ik iets, of missen jullie een stukje? ;-)