Hoogteprofiel beklimming Oulles

Deze klim is indrukwekkend zowel qua steilte als landschap. Je hebt hier een helm nodig niet alleen voor valgevaar maar ook voor eventueel vallende stenen van de rotswanden naast de weg. Deze indrukwekkende weg is niet al te lang maar wel zeer steil. Ideaal voor agressieve klimmers. In de afdaling is het opletten geblazen want een bocht missen is hier echt uit den boze...

Op deze klim is het lastig om een goed ritme te vinden omdat de steiltes nogal wisselen. Dit maakt de klim nog moeilijker dan dat deze al is qua pure steilheid. Een beklimming voor echte berggeiten!

21 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#13 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#61 van 155 in Franse Alpen

#93 van 346 in Frankrijk

#124 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Oulles? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
hubert op 13 juli 2019 om 22:51

In de week voorafgaand aan de Marmotte deze klim gedaan. Dit is een ervaring die je niet mag missen als je aan het fietsen bent. Steil maar toch ook korte rustmomentjes in de bochten. Afdalen is geen feest (voor mij)

Phil op 14 oktober 2018 om 11:35

Prachtige natuur! Heerlijk afgelegen, eind september 2018 gefietst, over een compleet lege weg met vers asfalt. Eenmaal boven ging een alleraardigste inwoner thuis even mijn bidons vullen. Want de kraan boven de put geeft geen drinkwater. Afdalen is een feestje.

Janneke op 27 juli 2018 om 12:04

Wat Bart zegt, zeer onterecht dat deze klim niet bekender is, ook wel lekker natuurlijk want je komt inderdaad niets of niemand tegen. Wij zijn eerst de Col d'Ornon op gefietst en in de afdaling dus de afslag Oulles gepakt. Met de vaart die je hebt kun je dan iig de eerste supersteile meters opklimmen! Zware klim, je kunt amper op adem komen dus 6 km bikkelen, zalig!

Bart op 22 juli 2018 om 12:58

Onbekend maakt onbemind, en dat is in het geval van deze beklimming onterecht. Passerende auto met locals die stoppen om te vragen of ze een foto van je moeten maken. Boven aangekomen de locale senioren die het leuk vinden dat je de klim gedaan hebt en oprecht geïnteresseerd zijn wat je er van vond. De klim is lekker steil, heerlijk rustig vergeleken met de bekende klimmen uit de omgeving en de uitzichten mooi. Echt een aanrader als je de drukte een beetje wil vermijden!

Jeffrey op 31 juli 2017 om 09:31

midden in de vakantie maanden gereden, niemand onderweg tegen gekomen. Het is een lekker pittig klimmetje waarbij je het gevoel krijgt alsof je bij de middelandse zee fietst door de soorten planten die je tegen komt. Locals ontzettend gastvrij, en vrijuit kunnen dalen met veel overzicht met wat bergop komt

Jelma op 26 juli 2017 om 23:45

Dacht deze als warming up voor de alpe te doen. Is flink tegenvallen, wel een prachtige klim met geen enkele auto. De loco's zijn erg gastvrij. Topklim!

Gunther op 17 februari 2017 om 00:11

Dit is echt een kort maar zeer pittig klimmetje met ongelooflijk scherpe haarspeldbochten en mooie uitzichten onderweg. Naar beneden rijden doe je best erg op je gemak en met goede remmen. Een foutje kan hier zware gevolgen hebben! Ik wou dat we zo een klimmetje dichter bij huis hadden. Echt de moeite!

Gak op 17 juli 2016 om 20:29

Schitterend klimmetje, echt een aanrader! Je komt uit in het dorpje Oullus met zes inwoners (wist een local te vertellen) en in het hoogseizoen een creperie van een oud echtpaar. Het asfalt is - op een paar boomwortels na - goed, wel opletten voor gevallen stukken rots en dennenappels als je afdaalt, deze kom je veel tegen. En zoals blijkt uit de reacties van de auteurs hieronder, een foutje maak je hier maar een keer. Opletten dus! (15 juli 2016 gefietst)

Ties op 02 juli 2016 om 20:06

Een van de onbekende pareltjes in de streek. Daar waar iedereen de bekende Tourbeklimmingen wilt pakken, is dit echt een aanrader voor degene die zijn grenzen wilt opzoeken. Pittige klim met korte haarspeldbochten, effe bikkelen dus. Zorg wel dat je remmen in orde zijn voor de afdaling.

Pieter op 27 juni 2016 om 13:08

Fantastische Klim, dag ervoor de Alpe d'Huez gereden, maar deze klim is veel mooier. Blij dat we hem ontdekten tijdens een ritje in de buurt.

John hoogland op 28 mei 2016 om 20:40

Geweldige klim. Gek dat hij zo onbekend is. Prachtige uitzichten. Kuiten internet.

Wiljan op 04 september 2015 om 15:07

Mooie rustige klim en zeker de moeite waard als je in de buurt bent. Asfalt is vergelijkbaar met de Sarenne, hier en daar wat hobbelig maar goed te doen.

Jarno op 15 augustus 2015 om 13:47

Hoe ze deze weg ooit aangelegd hebben is mij een raadsel. Niet geschikt voor fietsers met hoogtevrees! De beschrijving klopt niet helemaal: met asfalt zo strak als een biljartlaken (op hier en daar een worteltje na) is het wegdek uitstekend! Vanwege de duizelingwekkende dieptes een absolute aanrader, en mooie opwarmer voor de Alpe d'Huez.

Sjako op 23 juni 2015 om 22:28

Prachtige col met mooie vergezichten. Flink klimmen maar wel herstelmomenten in de haarspeldbochten. Lekker rustig en het wegdek valt reuze mee.